Vynikajúci zákusok s jablkami a tvarohovou šľahačkou. Je jednoduchý a pritom fantasticky chutný.
Tento koláčik podľa pani Janky určite vyskúšajte. Už na prvý pohľad vyzerá prekrásne.
Potrebujeme:
Cesto:
4 ks vajcia
150 g krupicového cukru
160 g hladkej múky
4 lyžice oleja
1 lyžička kypriaceho prášku
Jablková náplň:
500 g ošúpaných jabĺk
80 g krupicového cukru
1 bal. vanilkový puding
300 ml vody
Tvarohová šľahačka:
1 ks tvaroh v kocke
1 ks šľahačka (objem tuku aspoň 30%)
podľa chuti cukor
Na ozdobu:
Čokoládová poleva
Strúhaná čokoláda
Postup:
Prirpavíme si cesto.
Žĺtky oddelíme od bielkov.
Bielky vyšľaháme, pridáme cukor a šľaháme do pevnej peny.
Postupne do snehu zašľaháme žĺtky, olej a nakoniec zľahka aj preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom.
Vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme pri 170 ° C do ružova, asi 20 min.
Jablká pokrájame na malé kúsky, dáme do hrnca, zalejeme polovičným množstvom vody a 5 minút povaríme.
Vo zvyšnej vode rozmiešame puding a cukor a vlejeme k jablkám.
Povaríme do zhustnutia.
Ihneď nalejeme na upečený korpus a necháme úplne vychladnúť.
Tvaroh zmiešame s cukrom a ušľahanou šľahačkou.
Nanesieme opatrne na vychladenú jablčnú náplň.
Môžeme pokvapkať čokoládovou polevou.
Vychladíme a podávame.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)