JABLKOVÝ závin lenivej ženy: Jeden úžasný koláč s tvarohom a jablkovou plnkou – len nasypete na plech a viac sa nestaráte!

Tento koláč má veľa aromatickej, jantárovej, jablkovej plnky, vďaka čomu je koláč vlhký a jemný.

Tento koláč chutí ako jablkový závin a práve preto tento názov.

Plnku je možné urobiť aj s tvarohom.

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

múka hladká, 300 g

prášok do pečiva, 10 g

cukor kr., 50 g

maslo, 180 g

tvaroh, 500 g

cukor kr., 100 g

vanilín podľa chuti

vajce, 1 kus

jablká, 3 ks

škorica podľa chuti

Postup:

 

 

Múku preosejeme a zmiešame s cukrom, práškom do pečiva.

Zmiešame aj s vychladenými kockami masla.

Vypracujeme drobivú zmes.

 

 

Tvaroh zmiešame s vajcom, cukrom a vanilkou.

Všetko rozmixujeme ponorným mixérom.

Jablká ošúpeme na hrubom strúhadle.

 

 

Zmiešame s cukrom a škoricou.

Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie.

Na dno formy navrstvíme vrstvu cesta.

Pokračujeme vrstvu tvarohu, potom vrstvu jabĺk.

Opäť opakujeme vrstvu cesta, tvaroh, jablká.

Posledná vrstva je cesto.

 

 

Pečieme pri 170 stupňoch asi 1 hodinu, aby koláč dobre zhnedol.

Nechajte vychladnúť vo forme, vyberte a podávajte.

Koláč je veľmi jemný a lahodný.

Ja odporúčam, aby ste pred pečením ešte na vrch uložili tenké plátky masla, koláč je potom ešte lahodnejší.

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn