Obyčajný ZÁVIN už nerobím, toto je jednotka: Nadýchaný JABLKOVÝ koláč – vyzerá ako z pekárne a tá vôňa v kuchyni sa nedá opísať!

1827 0

Namiesto klasického jablkového závinu skúste tento recept. Ide o fantastickú pochúťku.

Precept sme našli na youtube.

Potrebujeme:

Na cesto:

-150 ml vlažného mlieka;

-20 g čerstvého droždia alebo 8 g sušeného droždia;

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

-100 g masla;

-3 vajcia;

-3 polievkové lyžice cukru;

-1/2 čajovej lyžičky soli;

-500-550 g pšeničnej múky.

Na náplň:

-5-6 jabĺk;

-1 polievková lyžica cukru;

-1 čajová lyžička škorice;

-1 pohár nasekaných vlašských orechov.

Postup:

1. V miske zmiešame vajíčka s cukrom, soľou a mäkkým maslom. Metličkou miešame, kým sa suroviny nespoja.

2. Pridáme vlažné mlieko a droždie.

3. Dobre premiešame a potom pridáme preosiatu múku. Najprv premiešame vareškou.

4. Cesto vyformujeme do gule a preložíme na pomúčenú pracovnú dosku. Miesime, kým nezískame vláčne, homogénne a nelepivé cesto.

5. Misku vymastíme olejom a prenesieme cesto do misky. Prikryjeme potravinovou fóliou a kuchynskou utierkou a necháme 1 hodinu kysnúť.

6. Medzitým olúpeme jablká a ošúpeme ich a postrúhame.

7. Zahrejeme čistú panvicu a prenesieme na ňu jablká. Pečieme na strednom ohni, kým jablká nezmäknú a nechajte trochu šťavy. Pridáme cukor a stále miešame.

8. Pridáme škoricu a znova premiešame. Pridáme nasekané vlašské orechy a dobre premiešame.

9. Cesto z misky vyklopíme na pomúčenú dosku. Cesto rozvaľkáme do tenkej vrstvy a po celom povrchu vymastíme rozpusteným maslom.

10. Získanú náplň rozložíme rukami rovnomerne po celom povrchu cesta.

11. Začnite rolovať ako klasickú roládu.

12. Spojíme okraje rolády a prenesieme ich na papier na pečenie.

13. S nožom narežeme, ale neprerežeme úplne.

14. Každý narezaný kus otočíme tak, aby bola plnka hore.

15. Zakryjeme  fóliou a nechajte 20 minút odpočívať.

16. Odstránime fóliu a koláč potrieme vajíčkom. Vložíme do rúry.

17. Pečieme v predhriatej rúre na 180 ° C 30-35 minút, kým nezhnedne a nezozlatne.

18. Vyberte koláč z rúry a nechajte mierne vychladnúť. Koláč vyšiel mäkký a jemne nakrájaný.

Prajeme vám dobrú chuť so svojimi blízkymi!

 

Témy:


Pridajte svoj komentár