Jablkový víchor za 5 minút: Úžasne jemný a lahodný koláč z hrnčeka, žiadna robota a výsledok fantastický!

Tento jablkový koláč je taký mäkký a lahodný, že sa len roztápa v ústach. Uložte si tento recept, bude sa vám hodiť!

Tento jablkový koláč je taký mäkký a lahodný, že sa len roztápa v ústach. Uložte si tento recept, bude sa vám hodiť!

Potrebujeme:

3 vajcia

1 pohár kr. cukru

1 pohár kefíru

100 ml slnečnicového oleja

1,5 pohára múky (300 g)

...

10 g prášok do pečiva

5-6 jabĺk

Práškový cukor – na dekoráciu

Objem použitého pohára je 250 ml.

Postup:

Zmiešajte vajcia a cukor pomocou mixéra, až kým nevznikne nadýchaná, objemná a belasá penu.

Pridajte olej a premiešajte.

Pridajte aj kefír a premiešajte.

Postupne pridajte (v 2 krokoch) preosiatu múku s práškom do pečiva, zakaždým dobre zamiešajte pri nízkej rýchlosti, kým nevznikne hladký krém.

Jablká očistite a nakrájajte na malé kúsky.

Pridajte jablká do cesta. Zamiešajte.

Cesto navrstvite na plech (20 x 30 cm), ktorý ste namazali maslom alebo vyložili papierom na pečenie. Rozložte ju rovnomerne.

Upečte koláč v predhriatej rúre 40 – 50 minút na 170 ° C.

Nechajte vychladnúť, potom pomocou tenkého noža oddeľte od stien plechu a vyberte. Ak je to potrebné, odstráňte z povrchu papier na pečenie.

Posypte koláč práškovým cukrom. Nakrájajte ho na kúsky.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)