Úžasný jablkový koláčik na spôsob mrežovníka, ktorý viete rýchlo pripraviť a chutí naozaj neopísateľne.
Tento recept sme pre vás našli na youtube.
Potrebujeme:
2 jablká
Na cesto:
2 vajcia
1 pohár cukru (pohár = 100 ml)
1 pohár mlieka
1 bal. vanilkového cukru
1 lyžička pršku do pečiva
necelé 2 hrnčeky hladkej múky (hrnček = 250 ml) – múku pridávajte postupne, možno vám bude stačiť 1 a 1/2 hrnčeka
Na krém:
1 vajce
1 polievková lyžica škrobu
250 ml mlieka
Formu: 18 * 24 cm
Postup:
Najskôr si pripravíme krém – v troche mlieka rozmiešame vajce, škrob, aj cukor.
Potom pridáme zvyšok mlieka.
Dobre rozmiešame.
Uvaríme hustý krém a necháme vychladnúť.
Dve vajcia vyšľaháme s cukrami a pridáme mlieko.
Postupne pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva.
Jablká si nakrájame nadrobno.
Formu dobre vymastíme maslom.
Na dno uložíme jablká.
Navrstvíme cesto.
Pomocou cukrárskeho vrecka na cesto navrstvíme krém.
Vytovríme mriežku.
Pri teplote 180 stupňov pečieme asi 30 minút.
Video návod: