Jablkový KRÉMOVNÍK na hrnčeky: Úžasný jemný koláč pripravený za 15 minút – bezkonkurenčná chuť!

Úžasný jablkový koláčik na spôsob mrežovníka, ktorý viete rýchlo pripraviť a chutí naozaj neopísateľne.

Tento recept sme pre vás našli na youtube.

 

 

 

Potrebujeme:

2 jablká

...

Na cesto:

2 vajcia

1 pohár cukru (pohár = 100 ml)

1 pohár mlieka

1 bal. vanilkového cukru

1 lyžička pršku do pečiva

necelé 2 hrnčeky hladkej múky (hrnček = 250 ml) – múku pridávajte postupne, možno vám bude stačiť 1 a 1/2 hrnčeka

Na krém:

1 vajce

1 polievková lyžica škrobu

250 ml mlieka

Formu: 18 * 24 cm

Postup:

Najskôr si pripravíme krém – v troche mlieka rozmiešame vajce, škrob, aj cukor.

 

 

Potom pridáme zvyšok mlieka.

Dobre rozmiešame.

 

 

Uvaríme hustý krém a necháme vychladnúť.

Dve vajcia vyšľaháme s cukrami a pridáme mlieko.

 

 

Postupne pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva.

 

 

Jablká si nakrájame nadrobno.

Formu dobre vymastíme maslom a na dno uložíme jablká.

 

 

 

 

Navrstvíme cesto.

Pomocou cukrárskeho vrecka na cesto navrstvíme krém – vytovríme mriežku.

 

 

 

Pri teplote 180 stupňov pečieme asi 30 minút.

 

 

Video návod: