plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jablkový KRÉMOVNÍK na hrnčeky: Úžasný jemný koláč pripravený za 15 minút – bezkonkurenčná chuť!

Úžasný jablkový koláčik na spôsob mrežovníka, ktorý viete rýchlo pripraviť a chutí naozaj neopísateľne.

Tento recept sme pre vás našli na youtube.

 

 

 

Potrebujeme:

2 jablká

Na cesto:

2 vajcia

1 pohár cukru (pohár = 100 ml)

1 pohár mlieka

1 bal. vanilkového cukru

1 lyžička pršku do pečiva

 

 

necelé 2 hrnčeky hladkej múky (hrnček = 250 ml) – múku pridávajte postupne, možno vám bude stačiť 1 a 1/2 hrnčeka

Na krém:

1 vajce

1 polievková lyžica škrobu

250 ml mlieka

Formu: 18 * 24 cm

Postup:

Najskôr si pripravíme krém – v troche mlieka rozmiešame vajce, škrob, aj cukor.

 

 

Potom pridáme zvyšok mlieka.

Dobre rozmiešame.

 

 

Uvaríme hustý krém a necháme vychladnúť.

Dve vajcia vyšľaháme s cukrami a pridáme mlieko.

 

 

Postupne pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva.

 

 

Jablká si nakrájame nadrobno.

Formu dobre vymastíme maslom.

Na dno uložíme jablká.

 

 

 

 

 

Navrstvíme cesto.

Pomocou cukrárskeho vrecka na cesto navrstvíme krém.

Vytovríme mriežku.

 

 

 

Pri teplote 180 stupňov pečieme asi 30 minút.

 

 

Video návod:

 

 

Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes