Jablkový perník, ktorý milujeme: Keď sú doma 3 jablká a kyslá smotana, vždy pečiem tento koláč!

3238

Vynikajúci jablkový perník s polevou z kyslej smotany a ľadových gštanov podľa Majky. Je fantasticky chutný a šťavnatý, určite skúste!

Potrebujeme:

350 g polohrubej múky

150 g cukru

1 vanilkový cukor

2 vajcia

100-120 ml mlieka

100 ml oleja

3 väčšie jablká

3 lyžice kakaa

1 lyžica kakaového pudingu

1 lyžica majonézy

1 prášok do perníku

plná lyžička perníkového korenia

Poleva:

100 g čokolády na varenie

1 Ľadové gaštany

1 lyžice kyslej smotany

kúsok masla

Postup:

Zmiešame múku s cukrami, kakaom, práškom, korením a pudingom. Pridáme nahrubo nastrúhané jablká, vajcia, mlieko, olej a majonézu.

Všetko dôkladne premiešame a vlejeme na plech s papierom na pečenie (26×36 cm). Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 190 st. asi 25-30 minút. Prepečenosť skúšame špajdľou.

Medzitým rozpustíme nad parou čokolády s maslom. Do rozpustenej čokolády primiešame smotanu. Perník necháme vychladnúť, polevu rozotrieme a necháme stuhnúť.

Foto: youtube
Foto: youtube
Témy:


Pridajte svoj komentár