RÝCHLY jablkový perník, ktorý milujeme: Keď sú doma 3 jablká a kyslá smotana, vždy pečiem tento koláč!

7682 0

Vynikajúci jablkový perník s polevou z kyslej smotany a ľadových gštanov podľa Majky.

Je fantasticky chutný a šťavnatý, určite skúste!

Potrebujeme:

350 g polohrubej múky

150 g cukru

1 vanilkový cukor

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 vajcia

100-120 ml mlieka

100 ml oleja

3 väčšie jablká

3 lyžice kakaa

1 lyžica kakaového pudingu

1 lyžica majonézy

1 prášok do perníku

plná lyžička perníkového korenia

Poleva:

100 g čokolády na varenie

1 Ľadové gaštany

1 lyžice kyslej smotany

kúsok masla

Postup:

Najskôr si nachystáme všetky suché prísady.

Zmiešame múku s cukrami, kakaom, práškom, korením a pudingom.

Pridáme nahrubo nastrúhané jablká.

Pridáme aj vajcia, mlieko, olej a majonézu.

Všetko dôkladne premiešame a vlejeme na plech s papierom na pečenie (26×36 cm).

Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 190 st.

Čas pečenia je asi 25-30 minút, odporúčame však riadiť sa podľa skúseností s vlastnou rúrou.

Prepečenosť skúšame špajdľou.

Medzitým rozpustíme nad parou čokolády s maslom.

Do rozpustenej čokolády primiešame smotanu.

Perník necháme vychladnúť, polevu rozotrieme a necháme stuhnúť.

Hotový koláčik môžete ozdobiť napríklad zaváraným ovocím.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Témy:


Pridajte svoj komentár