Jablkový Margot koláč na hrnčeky: Úžasný šťavnatý koláč pripravený za 15 minút – bezkonkurenčná chuť!

Vynikajúci koláč s jablkami, kakaom a Margotkou.

Skúsili sme už veľa jablkových dezertov, ale pre nás je tento koláč absolútnou jednotkou!

Potrebujeme:

1 a 1/2 hrnčeka polohrubej múky

1 prášok do pečiva

2 vajcia

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 hrnček cukru krupica

1 hrnček mlieka

1/2 hrnčeka oleja

1/2 čokolády Margot nastrúhanej

2 jablká

vanilkový a škoricový cukor

2 lyžice kakaa

Poleva:

Mliečna čokoláda

tuk (olej, Cera)

Na ozdobu:

Zavárané ovocie

Nastrúhaná čokoláda

Postup:

Vajcia vymiešame s cukrom.

Pridáme mlieko a olej, premiešame.

Do cesta vmiešame aj nastrúhanú margotka, kakao a preosiatu múku.

Všetko dobre rozmiešame.

Cesto nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie.

Jablká nastrúhame nahrubo, vytlačíme šťavu a zmiešame s vanilkovým a škoricovým cukrom.

Jablkami posypeme cesto, prípadne jablká vmiešame rovno do cesta, je to na vás.

Pečieme pri 180 ° C asi 30 minút (strážime, každá rúra pečie inak).

Hotové polejeme polevou.

Polevu si môžete pripraviť podľa svojej chuti.

Ja postupujem tak, že čokoládu dám rozpustiť do mikrovlnky s trochou oleja.

Výbrná je aj poleva zo smotany na šľahanie a várovej čokolády :-)

Nakoniec koláč ozdobíme podľa vkusu.

Prajeme vám dobrú chuť!

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Témy:


Pridajte svoj komentár