plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jablkový lekvár bez roboty: Kto raz skúsi tento zlepšovák, ten sa už ku klasickému vareniu v hrnci nevráti!

Vynikajúci pečený lekvár z jabĺk, úplne bez miešania.

 

 

Ja som ho vyskúšala len pred rokom a odvtedy ho robím už len týmto spôsobom.

Netreba miešať, netreba stáť pri sporáku a chutí naozaj fantasticky!

 

 

Potrebujeme:

2 kg jablká

0,5 kg cukor krupicový

3 lžíce ocot 8%

0,5 lžičky škorica mletá

2 lžičky korenie na jablkový závin

4 lžíce rum

Postup:

Rúru vyhrejeme na 200-250 stupňov.

 

 

Umytáé jablká rozštvrtíme.

Zbavíme jadrovníkov:

Dáme do hlbšieho plechu.

 

 

Polejeme octom.

Premiešame.

vVložíme na 20-25 minút do rúry vyhriatej na 200-250 stupňov.

 

 

Počas pečenia nemiešame – naozaj, nemiešame ani raz!

Vytiahneme z rúry a rovnomerne posypeme 0,25 kg cukru.

Dáme na 15 minút späť do rúry.

 

 

Pridáme 0,25 kg cukru.

Dáme na ďalších 15-20 minút do rúry.

 

 

Máme upečené a všetko premiestnime do cca 3-litrového hrnca.

Pridáme 1/2 lyžičky škorice.

Pridáme aj 2 lyžičky korenie do jablčného závinu, 4 lyžice rumu.

Ponorným mixérom rozmixujeme do požadovanej konzistencie.

 

 

Horúce plníme do nahriatych pohárov.

Hore pridáme ako konzervant 1 lyžičku rumu.

Teraz poháre zaviečkujeme ako zvyčajne.

 

 

Otočíme hore dnom a necháme vychladnúť.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes