plny-hrniec_transparent_negativ.png

Vezmite jablká, lístkové cesto, puding a urobte tento super krémový koláč: Jablkový KRÉMOVNÍK je hotový za pol hodinu!

Táto jesená rýchlovka je naozaj fantasticky chutná. 

Luxusný koláč z lístkového cesta a jabĺk, ktoré práve teraz dozrievajú v našich záhradách.

Strúhané jablká a vanilkový puding, to je jednoducho neodolateľná kombinácia. Lístkové cesto je najlepšie kúpiť už vyvaľkané, takže s ním nebude žiadna práca.

 

 

Stačí ho len dať na plech s veľkosťou 38x25cm a pokračovať podľa receptu – piškóty, jablká, puding a navrch tiež 1 plát cesta.

Táto jesená rýchlovka je naozaj fantasticky chutná.

Inšpiráciu k tomuto receptu sme našli u pani Boženy F.

Potrebujeme:

500g lístkové cesto kocka

detské piškóty okrúhle (necelý balík 240g)

 

 

1kg nastrúhané jablká (môže byť aj trochu viac)

kryštáľový cukor na posypanie jabĺk

1,2 l mlieko

3 vanilkové pudingy

5 – 6 lyžíc kryštáľového cukru

1 vajce na potretie (nemusí byť)

Postup:

Lístkové cesto (môže byť aj mrazené) rozdelím napoly.

 

 

Jednu polovicu rozvaľkáme.

Ak máte rozvaľkané lístkové cesto, tento krok samozrejme vynecháte.

Rozvaľkané dáme na vymastený hlboký plech na pečenie, tak aby okraje boli trochu zdvihnuté.

 

 

Na cesto naukladáme detské piškóty tesne vedľa seba.

Na piškoty dáme jablká aj zo šťavou, ak nejakú pustia, a trochu ich rukou pritlačíme.

Ak sú jablká kyslé trochu pocukrujeme.

 

 

Z mlieka, cukru a pudingov uvaríme hustý puding.

Uvarený nalejeme (natrieme) na jablká.

Vyvaľkáme druhú polovicu cesta – alebo použijeme už vyvaľkané.

 

 

Opatrne ho položíme na horúci puding.

Jemne poprepichujem vidličkou.

Potom potrieme rozšľahaným vajíčkom (nemusíte).

 

 

Upečieme do bledohneda.

Čas pečenia je približne 30 min. na 200°.

Krájame až po vychladnutí.

Najlepší je na druhý deň, keď piškóty nasajú šťavu z jabĺk.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes