plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jablkový krémeš bez pečenia: Zatieni aj klasický pečený krémeš, úplne sa rozplýva na jazyku!

Vynikajúci recept na nepečený jablkový krémeš z youtube s fantastickou chuťou a rýchlou prípravou.

Ideálny jablkový dezert.

 

 

 

Potrebujeme:

300 g maslových sušienok

Jablková plnka:

600 g (očistené nahrubo postrúhané) jablká

1 bal. puding vanilkový

2 dl voda

zo 1/4 citróna šťava citrónová

Pudingová plnka:

450-500 ml mlieko

1 bal. puding vanilkový

1 PL cukor krupicový

1 PL múka hladká

2 ks vajce

štipka soľ

250 g tvaroh jemný

Poleva:

100 g čokoláda horká

100 g (33 % a viac) smotana na šľahanie

Postup:

Najskôr si pripravíme jablkovú plnku:

Očistené a nahrubo postrúhané jablká som pokvapkala citrónovou šťavou, aby si zachovali farbu.

 

 

Jablká dáme do širšieho hrnca, pridáme asi 1/2 dl vody.

Na slabšom plameni dusíme.

Po cca 8-10 minútach pridáme puding rozmiešaný vo vode.

Za stáleho miešania varíme do zhustnutia.

Nasleduje pudingová plnka:

Ako ďalší krok som si pripravila puding.

 

 

Dala som zohriať 2/3 mlieka s cukrom.

V zvyšnej tretine mlieka rozmiešame puding, múku, žĺtky.

Túto zmes pridáme do vriaceho mlieka a uvaríme puding, ktorý za občasného miešania necháme sčasti vychladnúť.

Pokiaľ puding chladne, vyšľaháme bielky so štipkou soli na tuhý sneh.

Do teplého pudingu vmiešame tvaroh.

Nakoniec zľahka vmiešame sneh.

 

 

Na menší pekáč alebo do vhodnej nádoby s bokmi (cca 25 x 30 cm) rozložíme polovicu sušienok.

Rozotrieme jablkovú zmes a uhladíme.

Na jablkovú vrstvu rozotrieme pudingovú plnku.

Uhladíme a rozložíme druhú polovicu sušienok.

Nakoniec polejeme čokoládovou ganache:

Zohrejem smotanu po bod varu a horúcou zalejem polámanú čokoládu.

Nechám minútku postáť a rozmiešam na hladkú polevu), prípadne klasickou čoko polevou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes