plny-hrniec_transparent_negativ.png

Dokonalý jablkový KRÉMEŠ, ktorý pripravíte bez pečenia: Musím sa podeliť o tento luxusný recept, robím ho každú jeseň!

Tento úžasný jablkový dezert zvládne pripraviť takmer každý.

Základom sú jablká, puding a sušienky s piškótami – tento dezert sa dá upravovať aj podľa vlastných požiadaviek a chutí.

 

 

 

Vynikajúci recept na lahodný jablkový koláč z youtube kanála Sprint Cooking.

Potrebujeme:

1200-1500 g jabĺk

2 PL kryštálového cukru

250 g sušienok

130-150 g piškót

2 balenia želé podľa vlastného výberu (2 x 70 g)

100 g kryštálového cukru

 

 

800 ml mlieka

2 balenia vanilkového pudingu (3 x 40 g)

1 PL zemiakovej múky (cca 20 g)

citrónovú šťavu

Na polevu:

100 g čokolády

3-4 PL mlieka

Postup:

Do hrnca nalejeme trochu vody.

Keď zovrie, nalejeme cca 600 ml mlieka.

Do nádoby s cca 200 ml studeného mlieka pridáme puding.

 

 

Pridáme múku.

Dôkladne miešame, kým sa pudingový prášok nerozpustí.

Do horúceho mlieka nasypeme cukor a metličkou premiešame.

 

 

Keď mlieko začne vrieť, pridáme puding.

Puding varíme počas miešania, kým nezhustne a chvíľku povaríme podľa receptu uvedeného na obale.

Na dno formy vystlanej papierom na pečenie poukladáme piškóty.

 

 

Piškóty potrieme horúcim pudingom a vyrovnáme povrch.

Na puding naukladáme vrstvu sušienok.

Ošúpeme jablká.

 

 

Odstránime stonku a jadierka.

Nakrájame na malé kocky.

Potom nakrájané jablká ihneď vložíme do rozohriatej panvice.

 

 

Pridáme cukor.

Pokvapkáme citrónovou šťavou.

Premiešame a smažíme do mäkka.

 

 

Keď sú jablká mäkké, vypneme sporák.

Na horúce jablká nasypeme želé, dôkladne premiešame a necháme vychladnúť.

Keď jablková hmota vychladne a zhustne, nanesieme ju na sušienky.

 

 

Na vrch poukladáme ďalšiu vrstvu sušienok.

Do misky nalámeme čokoládu.

Pridáme mlieko a zohrejeme.

 

 

Rozohriatu čokoládu s mliekom dôkladne miešame, kým nevznikne hladká poleva.

Polevu nanesieme na vrch dezertu a dôkladne rozotrieme po celej ploche.

Hotový dezert vložíme na noc do chladničky.

 

 

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes