Jablkový krémeš: Legendárna pochúťka, na ktorej sme vyrastali!

Doma nám zostalo veľa jabĺk zo záhrady a keďže sme nechceli, aby sa pokazili a skončili v koši, tak som z nich pripravil jablkový koláč.

Tento koláč je neskutočne chutný a osviežujúci – deti si ho okamžite zamilovali a iný už nepýtajú.

 

 

Obľúbený nenáročný recept na nadýchaný jablkový krémeš z portálu kozossegireceptek.

...

 

 

Potrebujeme:

Na cesto:

50 dkg hladkej múky

15 dkg masla

1 PL bravčovej maste

15 dkg práškového cukru

1 balenie prášku do pečiva

2 vajcia

3 PL kyslej smotany

1 balenie vanilkového cukru

Na krém:

2 balenia vanilkového pudingu v prášku

3 PL kryštálového cukru

0,5 l mlieka

20 dkg margarínu

15 dkg práškového cukru

Na jablkovú plnku:

 

 

1,2 kg strúhaných jabĺk

10 dkg masla

10 dkg kryštálového cukru

1 PL mletej škorice

Postup:

Suroviny na cesto pridáme do misy a vymiesime.

Keď sa cesto spojí, necháme ho odpočívať, kým si pripravíme plnku.

 

 

Umyté jablká ošúpeme a nastrúhame.

Podusíme s trochou cukru a dochutíme škoricou.

 

 

 

Pudingový prášok vymiešame s cukrom a trochou mlieka, kým nezmiznú hrudky.

Pridáme zvyšné mlieko.

Varíme, kým zmes nezhustne.

 

 

 

Puding necháme úplne vychladnúť.

Po 15-ich minútach sa dalo cesto ľahko natiahnuť.

 

 

Cesto rozdelíme na 3 časti.

Vyvaľkáme na veľkosť plechu.

Potom ho pomocou valčeka preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

 

 

Pláty cesta pečieme jeden po druhom pri teplote 180°C do svetlohneda.

Na krém vymiešame maslo s práškovým cukrom a studeným pudingom.

 

 

Prvý plát cesta položíme na tácku a nanesieme naň jablkovú zmes.

Prikryjeme druhým plátom.

A potrieme ho krémom.

 

 

Na povrch položíme posledný plát.

Dezert necháme odstáť 7-8 hodín alebo cez noc na chladnom mieste.

Posypeme práškovým cukrom a môžeme servírovať.

 

 

Prajeme Vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: unsplash