Dokonalý JABLKOVÝ krémeš s pudingom a šľahačkou: Lepší koláč ste nikdy nejedli!

Chcem sa s vami podeliť o tento fantastický recept na šťavnatý a fantasticky chutný krémeš s jablkami, ktorý u nás doma doslova milujeme. Pečie sa celý rok a aj dnes sme si ho dopriali ku kávičke.

Potrebujeme:

Cesto:

5 vajec

150 g polohrubej múky

150 g práškového cukru

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1/2 balíčka kypriaceho prášku

3 lyžice vody

Jablková náplň:

1 kg očistených jabĺk

2 balíčky vanilínového cukru

Pudingová náplň:

700 ml mlieka

2 balíčky Zlatého klasu

100 g práškového cukru

40 g kryštálového cukru

200 g masla

300 ml smotany na šľahanie

Postup:

Očistené jablká postrúhame a zmiešame s vanilínovým cukrom.

Plech vyložíme alobalom a rozotrieme naň jablkovú masu.

Žĺtky vymiešame s cukrom do peny, pridáme vodu.

Múku zmiešame s kypriacim práškom a pridáme do žĺtkov.

Nakoniec zľahka vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov.

Cesto rovnomerne nalejeme na jablká a dáme piecť do vyhriatej rúry.

Uvaríme puding z mlieka, zo Zlatého klasu a z kryštálového cukru.

Maslo vymiešame s práškovým cukrom dopenista a pridáme vychladnutý puding.

Dôkladne zmiešame.

Upečený a vychladnutý koláč preklopíme a odstránime alobal.

Pudingovú náplň opatrne rozotrieme na jablkovú.

Vyšľaháme šľahačku a natrieme na pudingovú vrstvu.

Dáme stuhnúť do chladničky.

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay