Nesmrteľný recept na jablkový KRÉM z čias socializmu: Dávam ho do krémešov aj koláčov, chutí úžasne a perfektne drží tvar!

Vynikajúci jablkový krém, ktorý sa hodí do každého jesenného dezertu aj ako základ studených pohárov.

Recept sme našli na youtube.

Potrebujeme:

100 g kr. cukru (vrátane vrecka vanilkového cukru)

150 g jablkového pyré

40 g kukuričného škrobu

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

štipka soli

350 g mlieka

250 g zmäknutého masla

Postup:

Pyré zmiešame s oboma cukrami.

Keď je hmota zmiešaná, pridáme aj škrob a dobre rozmiešame.

Na plameň dáme mlieko.

Keď mlieko zovrie, dáme mimo plameň a pridáme jablkovú hmotu – rozmiešame.

Uvaríme hustý puding.

Preložíme do misky, prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť.

Zmäknuté maslo vyšľaháme.

Po lyžiciach pridávame jablkový puding a zakaždým prešľaháme.

Vyšľaháme jednotný krém.

Výborne drží tvar a chutí fantasticky.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Témy:


Pridajte svoj komentár