Vynikajúci jablkový krém, ktorý sa hodí do každého jesenného dezertu aj ako základ studených pohárov.
Recept sme našli na youtube.
Potrebujeme:
100 g kr. cukru (vrátane vrecka vanilkového cukru)
150 g jablkového pyré
40 g kukuričného škrobu
štipka soli
350 g mlieka
250 g zmäknutého masla
Postup:
Pyré zmiešame s oboma cukrami.
Keď je hmota zmiešaná, pridáme aj škrob a dobre rozmiešame.
Na plameň dáme mlieko.
Keď mlieko zovrie, dáme mimo plameň a pridáme jablkovú hmotu – rozmiešame.
Uvaríme hustý puding.
Preložíme do misky, prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť.
Zmäknuté maslo vyšľaháme.
Po lyžiciach pridávame jablkový puding a zakaždým prešľaháme.
Vyšľaháme jednotný krém.
Výborne drží tvar a chutí fantasticky.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: