Vynikajúci recept na jablkový koláč s fantastickou chuťou, ktorý je vláčny, šťavnatý a fantastický aj na druhý deň. Podľa návodu z youtube zvládne jeho prípravu skutočne každý.
Potrebujeme:
-150-200 g kr. cukru;
-2 vajcia;
-200-250 g hladkej múky;
-1 (nie kopsovitú) lyžičku sódy bikarbóny;
-250 g kefíru;
-200-350 g jabĺk;
-5 g mäkkého masla.
Koláč sme piekli v tortovej forme s rozmermi 12 x 30 cm.
Postup:
Vajcia a cukor vyšľahajte, kým nezískate homogénnu, nadýchanú a belavú hmotu.
Pridajte kefír. Premiešajte.
Ošúpte jablká a nakrájajte ich na kocky.
Pridajte nakrájané jablká do zmesi vajec a kefíru. Premiešajte.
Postupne pridajte (v 2-3 krokoch) preosiatu múku spolu so sódou bikarbónou. Veľmi dobre premiešajte, aby v zmesi neostali hrudky.
Zamiešané cesto preložte do vymastenej formy. Rovnomerne rozotrite.
Koláč pečieme 50 minút vo vyhriatej rúre na 170 ° C.
Potom ho preložte na tanier a necháme vychladnúť.
Pred podávaním posypte práškovým cukrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)