Najjednoduchší recept na jablkový koláč (5 minút prípravy): Rovnako čerstvý a chutný zostane aj na druhý deň!

1560

Vynikajúci recept na jablkový koláč s fantastickou chuťou, ktorý je vláčny, šťavnatý a fantastický aj na druhý deň. Podľa návodu z youtube zvládne jeho prípravu skutočne každý.

Potrebujeme:

-150-200 g kr. cukru;

-2 vajcia;

-200-250 g hladkej múky;

-1 (nie kopsovitú) lyžičku sódy bikarbóny;

-250 g kefíru;

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

-200-350 g jabĺk;

-5 g mäkkého masla.

Koláč sme piekli v tortovej forme s rozmermi 12 x 30 cm.

Postup:

Vajcia a cukor vyšľahajte, kým nezískate homogénnu, nadýchanú a belavú hmotu.

Pridajte kefír. Premiešajte.

Ošúpte jablká a  nakrájajte ich na kocky.

Pridajte nakrájané jablká do zmesi vajec a kefíru. Premiešajte.

Postupne pridajte (v 2-3 krokoch) preosiatu múku spolu so sódou bikarbónou. Veľmi dobre premiešajte, aby v zmesi neostali hrudky.

Zamiešané cesto preložte do vymastenej formy. Rovnomerne rozotrite.

Koláč pečieme 50 minút vo vyhriatej rúre na 170 ° C.

Potom ho preložte na tanier a necháme vychladnúť.

Pred podávaním posypte práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Témy:


Pridajte svoj komentár