Všetci hľadajú tento recept: JABLKOVÝ koláč, ktorý sa topí v ústach – všetko stačí len zamiešať!

Fantastický, šťavnatý a voňavý koláčik , ako stvorený ku kávičke, či k čaju.

Jeho príprava je blesková, pretože stačí len zmiešať, dať piecť a máte hotovo.

Určite skúste tento jednoduchý recept, zvládne ho aj začiatočník.

Potrebujeme:

3 vajcia

180 ml mlieka

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

80 g masla

150 g cukru

300 g polohrubej múky

1 ČL kypriaceho prášku do pečiva

3 jablká

Štipka soli

Na posypanie:

Práškový cukor

Postup:

Vajcia vyšľaháme s cukrom do nadýchanej peny.

Ja do tejto zmesi zvyknem vždy pridať aj štipku soli.

Pridáme rozpustené maslo a následne aj mlieko.

Zmes dôkladne premiešame.

Múku zapracujeme s práškom do pečiva – preosejeme do hmoty.

Vymiešame homogénne cesto.

Jablká si ošúpeme, očistíme.

Nakrájame na malé kúsky, prípadne môžeme nakrájať aj na plátky, ako vám to vyhovuje.

Vmiešame do cesta.

Dobre premiešame.

Plech si jemne vymastíme a vylejeme naň cesto.

Uhladíme povrch.

Koláč pečieme v predhriatej rúre na 180 °C.

Čas pečenia je asi 30 – 35 minút, ale riaďte sa podľa svojho spotrebiča.

Hotový koláč vyberieme z rúry, necháme mierne vychladnúť.

Nakoniec posypeme ho práškovým cukrom.

Nakrájame a môžeme podávať.

Prajeme dobrú chuť! :-)

 

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Témy:


Pridajte svoj komentár