plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jablká len uložte do formy, zalejte SALKOM, jednoduchým cestom a dajte piecť: Najlepší RÝCHLY koláč celej sezóny!

Vynikajúci obrátený jablkový koláč so salkom.

Je jednoduchý a naozaj veľmi chutný.

 

 

Výborný recept sme našli na kanáli Amo Receitas.

Potrebujeme (veľkosť pohára: 200 ml):

– 1 šálka cukru (160 g) ja dávam cukru menej, ale je to na vašej chuti

– 3 vajcia

– 1 šálka mlieka (200 ml)

– 3 šálky hladkej múky (300 g)

– 4 polievkové lyžice masla alebo margarínu (100 g)

– 1 polievková lyžica prášku do pečiva (14 g)

– 1 čajová lyžička škorice (2 g)

– 1 1/2 šálky kondenzovaného sladeného mlieka (395 g)

– jablká

Forma s rozmermi 30×20 cm

Postup:

Jabká si nakrájame na tenšie plátky.

 

 

Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny.

Pridáme mlieko a zmäknuté maslo.

Dobre vymiešame.

 

 

Postupne pridáme aj škoricu, preosiatu múku a všetky sypké prísady.

Vymiešame jednotné cesto.

 

 

Formu vymastíme maslom.

Na dno uložíme plátky jabĺk.

 

 

Zalejeme kondenzovaným mliekom.

Zalejeme cestom a uhladíme.

Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov.

 

 

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 45 minút.

Otestujeme pomocou špajdle.

Po upečení obrátime.

 

 

Posypeme škoricou a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes