plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najjemnejší tvarohový koláč s jablkami, BEZ múky: Je výborný a úplne jednoduchý – najlepšie chutí na druhý deň!

Výborný koláč z tvarohu, jablkového pyré a pudingu úplne bez múky. Prípravu zvládnete úplne hravo.

Výborný koláč z tvarohu, jablkového pyré a pudingu úplne bez múky. Prípravu zvládnete úplne hravo.

Potrebujeme:

  • 1 pohár jablkového pyré 585 g
  • 100 g masla, zmäknutého
  • 200 g cukru
  • 4 vajcia, veľkosť M
  • 1 kg nízkotučného tvarohu
  • 1 a 1/2 bal. pudingového prášku, vanilka
  • Tuk a krupica na formu alebo papier na pečenie
  • 50 g mandlových lupienkov

Postup:

Maslo a cukor vyšľahajte pomocou šľahača, jedno po druhom do zmesi všľaháme vajcia. Pridáme tvaroh, pudingový prášok a jablkové pyré.  Formu s rozmermi 26 cm vymažte a vysypte krupicou alebo vyložte papierom na pečenie.

Mandľové lupienky nasypeme do formy a na ne navrstvíme cesto. Pečieme pri teplote 180 stupňov 50 minút. Potom prikryjeme alobalom a pečieme ešte 25 minút. Koláč najlepšie chutí, keď ho necháte odležať 1 deň.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: chefkoch

Najlepšie recepty na dnes