Vynikajúci koláčik s jablkami a plnkou, je neskutočne lahodný a pritom jednoduchý.
Potrebujeme:
125 g masla
125 g kr. cukru
250 g hladkej múky
1 lyžička citrónovej kôry strúhanej
2 vajcia
1 bal. vanilkového cukru
2 lyžičky prášku so pečiva
Náplň:
1/2 bal. vanilkového pudingového prášku
250 ml mlieka
30 g kr. cukru
1 vajíčko
1 kg jabĺk – ideálne kyselkavejšie
Na vrch:
200 g hladkej múky
100 g práškového cukru
125 g masla
1 bal. vanilkového cukru
Postup:
Cesto:
Maslo vyšľaháme dohladka, pridáme cukor, vanilkový cukor a nastrúhanú citrónovú kôru.
Pridáme jedno vajíčko po druhom a dobre premiešame.
Múku zmiešame s práškom do pečiva a krátko miešame, dáme do vymastenej formy.
Plnka:
Pudingový prášok, mlieko, cukor a žĺtok vymiešame dohladka a privedieme k varu.
Bielok vyšľaháme na tuhý sneh a pridáme do zmesi, necháme vychladnúť.
Jablká ošúpeme a nakrájame na kocky.
Na drobenku si rukami zmiešame zmäknuté maslo s ostatnými prísadami.
Na cesto navrstvíme puding, uložíme jablká a navrch nasypeme drobenku.
Pečieme pri 165 stupňoch asi 60 minút.
Necháme vychladnúť a vyberieme z formy.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)