plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jablkový koláč s pudingom: Klasika medzi zákuskami!

Spoľahlivý, ľahko pripraviteľný koláč s pudingom na chrumkavom a mäkkom ceste.

U nás je neoddeliteľnou súčasťou života a všade si nájde svojich fanúšikov.

 

 

Jemný jablkový koláč s pudingom podľa portálu przyslijprzepis.

 

 

Potrebujeme:

2 hrnčeky pšeničnej múky

2 hrnčeky hladkej múky

250 g masla

1 hrnček kryštálového cukru

1 balenie vanilkového cukru (16 g)

3 vajcia

1-2 PL kyslej smotany

2 ČL prášku do pečiva

3 balenia vanilkové pudingu v prášku (po 40 g )

5 pohárov mlieka

6 PL kryštálového cukru

2 kg jabĺk

1 ČL škorice

Na posypanie:

strúhanku

práškový cukor

Postup:

 

 

Vajcia vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do nadýchanej hmoty.

Do ďalšej misky cez sitko preosejeme múku s práškom do pečiva.

 

 

Pridáme maslo a rukami vymiesime drobivé cesto.

Smotanu rozšľaháme spolu s vajcami.

Pridáme do cesta a miesime do hladka.

 

 

(Cesto nevyžaduje chladenie, pokiaľ nie je príliš riedke – môžeme ho nechať vychladnúť 30 minút).

Potom cesto rozdelíme na 2 časti (1/3 a 2/3).

 

 

Väčšiu časti cesta vložíme a roztiahneme na dno plechu vystlaného papierom na pečenie a posypeme ho strúhankou.

Druhú časť cesta zabalíme a vložíme do chladničky.

 

 

Jablká umyjeme, ošúpeme a zbavíme jadierok.

Potom ich na hrubo nastrúhame do misky.

 

 

Do misky pridáme škoricu, zamiešame a zmes nanesieme na cesto.

V hrnci rozmiešame pohár mlieka s cukrom a pudingom.

 

 

Zvyšné mlieko zvlášť prevaríme.

Pridáme vymiešaný puding a uvaríme hustý krém.

 

 

Ešte horúci puding nalejeme na jablká a zarovnáme.

Zvyšné vychladnuté cesto nastrúhame a poukladáme na puding.

 

 

Koláč pečieme 40-50 minút pri teplote 180°C.

Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom a môžeme servírovať.

 

 

Prajeme Vám dobrú chuť!

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes