Recept z ovsených vločiek a jabĺk je presne to, čo vám spríjemní sychravý jesenný deň.
Príprava je rýcha, jednodcuhá a výsledok vás zaručene poteší.
Recept sme našli na kanáli Vynikajúce s Rikou Kienetou.
Potrebujeme:
(forma 24 cm)
300 gramov jabĺk
3 vajcia
100 gramov kr cukru
150 ml oleja
med
100 gramov cukru
200 gramov hladkej múky
1 balenie prášku do pečiva (8 g)
1 lyžička sódy bikarbóny
100 gramov ovsených vločiek
30 gramov kakaa
100 ml mlieka
2 lyžičky škorice
2 lyžičky strúhanej citrónovej kôry
Poleva:
Čokoláda + kokosový olej na polevu na tortu
Na posypanie (voliteľné):
Strúhaný kokos
Postup:
Vločky zalejeme horúcim mliekom a necháme 10 minút stáť.
Medzitým si vajcia vymiešame s cukrom do peny.
Pridáme olej a premiešame.
Pridáme aj kakao.
Pridáme mleté orechy.
Pridáme aj zmäknuté ovsené vločky.
Rovnako aj med a premiešame.
Jablká si umyjeme a nastrúhame (netreba šúpať).
Múku zmiešame s práškom do pečiva a sódou.
Strúhané jablká vmiešame do cesta.
Pridáme aj múčnu zmes.
A škoricu s citrónovou kôrou.
Cesto nalejeme do formy vystlanej papierom a uhladíme.
Pečieme pri teplote 170 stupňov asi 55 minút.
Po upečení prelejeme čokoládovou polevou, ktorú si priravíme vo vodnom kúpeli.
Prajeme vám dobrú chuť! 😊