plny-hrniec_transparent_negativ.png

Ovsené vločky zmiešam s jablkami a robím NAJCHUTNEJŠÍ koláč sezóny: Šťavnatý, jednoduchý a nesmierne dobrý!

Recept z ovsených vločiek a jabĺk je presne to, čo vám spríjemní sychravý jesenný deň.

Príprava je rýcha, jednodcuhá a výsledok vás zaručene poteší.

 

 

Recept sme našli na kanáli Vynikajúce s Rikou Kienetou.

 

 

Potrebujeme:

(forma 24 cm)

300 gramov jabĺk

3 vajcia

100 gramov kr cukru

150 ml oleja

med

100 gramov cukru

200 gramov hladkej múky

1 balenie prášku do pečiva (8 g)

1 lyžička sódy bikarbóny

100 gramov ovsených vločiek

30 gramov kakaa

100 ml mlieka

2 lyžičky škorice

2 lyžičky strúhanej citrónovej kôry

Poleva:

Čokoláda + kokosový olej na polevu na tortu

Na posypanie (voliteľné):

Strúhaný kokos

Postup:

Vločky zalejeme horúcim mliekom a necháme 10 minút stáť.

 

 

Medzitým si vajcia vymiešame s cukrom do peny.

Pridáme olej a premiešame.

Pridáme aj kakao.

 

 

Pridáme mleté orechy.

Pridáme aj zmäknuté ovsené vločky.

Rovnako aj med a premiešame.

 

 

Jablká si umyjeme a nastrúhame (netreba šúpať).

Múku zmiešame s práškom do pečiva a sódou.

Strúhané jablká vmiešame do cesta.

 

 

Pridáme aj múčnu zmes.

A škoricu s citrónovou kôrou.

Cesto nalejeme do formy vystlanej papierom a uhladíme.

 

 

Pečieme pri teplote 170 stupňov asi 55 minút.

Po upečení prelejeme čokoládovou polevou, ktorú si priravíme vo vodnom kúpeli.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! 😊

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes