Vynikajúci jablkový koláč s orechmi podľa jednoduchého receptu

Chcem sa podeliť o fantastický recept na rýchly a skutočne vynikajúci jablkový koláčik, ktorý som vyskúšala len raz a okamžite si získal celú rodinu.

Chcem sa podeliť o fantastický recept na rýchly a skutočne vynikajúci jablkový koláčik, ktorý som vyskúšala len raz a okamžite si získal celú rodinu.

Jalbká vďaka pol hodinovému marinovaniu získajú fantastickú chuť.

Vďaka pridanému citrónu si zachovajú sviežosť a krásnu farbu.

Recept sme pre vás našli na youtube a rozhodne sa ho oplatí vyskúšať.

Potrebujeme:

Vlašské orechy – 150 g

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Cukor – 200 g

Jablká – 2 kusy

Citrón – ½

Múka hladká – 200 g

Prášok do pečiva – 1 lyžička

Soľ – štipka

Vajce – 3 kusy

Na posypanie:

Práškový cukor

Postup:

Jablká olúpeme, nakrájame na kocky.

Pokvapkáme šťavou z polovice citróna.

K jablkám primiešame aj cukor – premiešame.

Zakryjeme a odložíme na 30 minút do chladničky.

Nasekáme si aj vlašské orechy. ak nemáte vlašské orechy, môžete nahradiť mandľami alebo lieskovcami.

Orechy môžete nasekať klasicky nožom alebo použite jednoduchý zlešovák – orechy dajte do plastového vrecka, zakryte a pobúchajte valčekom na cesto (viď video na konci článku).

Teraz si pripravíme jednoduché cesto:

Do jednej misky si preosejeme múku s práškom do pečiva a pridáme aj orechy.

Dobre premiešame.

Teraz si oddelíme si bielky od žĺtkov.

Žĺtky pridáme do nádoby, v ktorej sú jablká s cukrom.

Dobre premiešame.

Jablkovú zmes teraz primiešame k sypkým prísadám v miske a premiešame.

K bielkom pridáme štipku soli a vyšľaháme na tuhý sneh.

Sneh vmiešame do zvyšku cesta a zľahka, ručne premiešame.

Pripravíme si menšiu formu na pečenie – do vyložíme papierom na pečenie a celý povrch – dno aj boky potrieme maslom.

Navrstvíme cesto a uhladíme.

Pečieme 50 minút na 160 ° C.

Pred podávaním môžeme posypať práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay