Jablkový koláč s množstvom jabĺk a chutným cestom: Všetko stačí LEN ZAMIEŠAŤ vareškou!

Vynikajúci jablkový koláč s množstvom ovocia a jednoduchým cestom.

 

 

Nie je s ním žiadna robota, všetko stačí len zamiešať vareškou.

Tento recept si zamilujete, zvládne ho aj úplný začiatočník.

...

Skvelý koláč sme našli na kanáli Jazete paulista.

Potrebujeme:

4-6 veľkých jabĺk

šťava z 1/2 citróna alebo limetky

1/2 vody

1 lyžica vanilkovej esencie alebo extraktu

1 šálka kr. cukru

1 šálka hrozienok (tmavé, svetlé)

1 šálka nasekaných píniových alebo lieskových orieškov

1 štipka soli

mletá škorica – podľa chuti (nepovinné)

3 vajcia

1/2 lyžičky oleja

2 šálky hladkej múky (môžete použiť rôzne druhy múky)

1 lyžica prášku do pečiva

maslo alebo margarín – na vymazanie plechu

Postup:

Jablká nakrájajte na malé kúsky, môžete aj so šupkou, ale nemusíte.

 

 

Polejte ich šťavou z 1/2 citróna alebo limetky.

Potom pridajte 1/2 vody a premiešajte.

Pridajte vanilkovú esenciu alebo extrakt, tmavé a svetlé hrozienka, nasekané vlašské orechy, trochu soli a mletú škoricu – môžete, ale nemusíte.

 

 

Potom dobre premiešajte.

Hrozienka sa v tejto fáze napijú tekuteny.

Následne pridajte rozmiešané vajcia.

 

 

Miešajte, kým sa žĺtky nerozbijú, a prelejte ich cez ingrediencie.

Pridajte ďalšiu 1/2 oleja.

Lyžicou premiešajte. Prestaňte miešať a pridajte preosiatu múku.

 

 

Prísady jemne premiešajte. Nakoniec pridajte prášok do pečiva a všetko dôkladne premiešajte.

Zapekaciu misku vymažte maslom alebo margarínom. Rozmery sú 32 x 20 x 6 cm.

Nalejte doň zmes a rozotrite ju.

Pečte v predhriatej rúre 40-45 minút pri 180 °C.

 

 

Či je koláč upečený, vyskúšajte špáradlom. Pokiaľ máte sklenený plech na pečenie, položte naň ďalší plech. Týmto spôsobom sa koláč nepripáli.

Upečený koláč posypte práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels