plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tento recept na lahodný jablkový koláčik už viem naspamäť: Jednoduchá príprava, vonia až k susedom a všetci ho milujú!

Máte doma jablká, potom jednoznačne skúste tento recept.

 

 

Tento koláčik podľa receptu od Majky je u nás hitom celý rok.

Príprava zaberie len pár minút a počas pečenia vám rozvonia domov tak, že už všetkým tečú slinky!

Potrebujeme:

3 vajcia

150 g kryštálového cukru

1 balíček vanilkového cukru

125 g bieleho jogurtu

70 ml slnečnicového oleja

1 PL citrónovej šťavy

230 g hladkej múky

1 balíček kypriaceho prášku do pečiva

štipku soli

2 veľké alebo 3 malé jablká

pár kúskov masla a kryštálový cukor na posypanie

voliteľné:

mletá škorica

Postup:

 

 

Do misy si rozbijeme vajcia, pridáme kryštálový cukor a vanilkový cukor.

A vyšľaháme metličkou. 

Pridáme jogurt, olej a citrónovú šťavu.

 

 

Opäť dôkladne premiešame.

Teraz zapracujeme aj múku s kypriacim práškom a soľou.

Vymiešame hladké kompaktné cesto. 

 

 

Jablká si umyjeme, očistíme od jadrovníkov.

A nakrájame na tenké plátky. 

 

 

Formu si vymastíme maslom a vysypeme múkou.

Potom do nej nalejeme pripravené cesto.

A naukladáme plátky jabĺk.

 

 

Nakoniec ešte vrch posypeme kryštálovým cukrom, aby jablká počas pečenia skaramelizovali a naukladáme aj plátky masla.

TIP:

Možeme posypať mletou škoricou. 

Vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme pri teplote 170 °C asi 45 minút. 

 

 

Hotovo.

Môžeme nakrájať a podávať.

Koláčik je jemný, voňavý a veľmi chutný.

Dobrú chuť!

 

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes