Máte doma jablká, potom jednoznačne skúste tento recept.
Tento koláčik podľa receptu od Majky je u nás hitom celý rok.
Príprava zaberie len pár minút a počas pečenia vám rozvonia domov tak, že už všetkým tečú slinky!
Potrebujeme:
3 vajcia
150 g kryštálového cukru
1 balíček vanilkového cukru
125 g bieleho jogurtu
70 ml slnečnicového oleja
1 PL citrónovej šťavy
230 g hladkej múky
1 balíček kypriaceho prášku do pečiva
štipku soli
2 veľké alebo 3 malé jablká
pár kúskov masla a kryštálový cukor na posypanie
voliteľné:
mletá škorica
Postup:
Do misy si rozbijeme vajcia, pridáme kryštálový cukor a vanilkový cukor.
A vyšľaháme metličkou.
Pridáme jogurt, olej a citrónovú šťavu.
Opäť dôkladne premiešame.
Teraz zapracujeme aj múku s kypriacim práškom a soľou.
Vymiešame hladké kompaktné cesto.
Jablká si umyjeme, očistíme od jadrovníkov.
A nakrájame na tenké plátky.
Formu si vymastíme maslom a vysypeme múkou.
Potom do nej nalejeme pripravené cesto.
A naukladáme plátky jabĺk.
Nakoniec ešte vrch posypeme kryštálovým cukrom, aby jablká počas pečenia skaramelizovali a naukladáme aj plátky masla.
TIP:
Možeme posypať mletou škoricou.
Vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme pri teplote 170 °C asi 45 minút.
Hotovo.
Môžeme nakrájať a podávať.
Koláčik je jemný, voňavý a veľmi chutný.
Dobrú chuť!