plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jablkový koláč s krémom, ktorý sa topí v ústach: Nenáročný a chutný recept!

Recept na fantastický krémový koláč s čerstvým jablkom a hrozienkami.

Klasický jablkový koláč, ktorý sa jednoducho pripravuje a každý ho miluje.

 

 

Vynikajúci recept na najúžasnejší jablkový koláč z youtube kanála Leckeres und einfaches Essen.

Potrebujeme:

Na krém:

1 žĺtok

270 ml mlieka

30 g múky

25 g kukuričného škrobu

8 g vanilkového cukru

60 g kryštálového cukru

Na cesto:

2 vajcia

štipku soli

110 g kryštálového cukru

100 ml rastlinného oleja

110 ml teplého mlieka

280 g hladkej múky

16 g prášku do pečiva

8 g vanilkového cukru

Ďalšie ingrediencie:

1 jablko

50 g hrozienok

Na potretie:

1 žĺtok

2 PL mlieka

Postup:

Do rajnice nalejeme mlieko.

Pridáme žĺtok a nasypeme múku.

 

 

Ďalej pridáme škrob, vanilkový cukor, cukor a metličkou vymiešame.

Zmes preložíme na sporák a na miernom ohni za stáleho miešania varíme do zhustnutia.

 

 

Krém prelejeme do misky, prekryjeme fóliou a necháme vychladnúť.

Do samostatnej misky pridáme vajcia.

 

 

Pridáme soľ, cukor a mixérom šľaháme 8-10 minút.

Potom nalejeme olej a vyšľaháme.

 

 

Do zmesi pridáme mlieko a dobre prešľaháme.

V malej miske zmiešame múku s práškom do pečiva a vanilkovým cukrom.

 

 

Potom múku postupne preosejeme do misky s vajíčkovou zmesou.

Premiešame.

Na dno tortovej formy vložíme papier na pečenie a vymastíme maslom.

 

 

Do formy nalejeme cesto a zarovnáme.

Z jablka odstránime stonku a jadierka a nakrájame na tenké plátky.

 

 

Krém pomocou cukrárskeho vrecka nanesieme na cesto a nasypeme rozmočené hrozienka.

Potom do cesta pozapichujme jablčné plátky.

 

 

Vrch potrieme zmesou žĺtka a mlieka.

Koláč vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 40-45 minút pri teplote 180°C.

 

 

Po upečení posypeme koláčik práškovým cukrom a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes