Fantastický jablkový koláč s džemom: Privítajte jeseň touto pochúťkou z jabĺk, ktorá si získa malých, aj veľkých a navodí tú správnu atmosféru!

1348

Jeseň sa spája aj so zberom úrody a jablká sú pre jeseň typickým ovocím. Ak máte aj vy jablká z vlastnej záhradky, tento recept z youtube musíte vyskúšať!

Potrebujeme:

280 g polohrubej múky

3 veľké vajcia

100 g kryštálového cukru

2 PL cukru na posypanie jabĺk

80 ml rastlinného oleja

50 ml mlieka

16 g prášku do pečiva

2 jablká

1 chemicky neošetrený citrón

lekvár alebo džem podľa chuti

práškový cukor na posypanie

Postup:

Nastrúhame si kôru z citróna a citrón odšťavíme. Jablká si očistíme, ošúpeme a nakrájame na tenké mesiačiky. Jablká dáme do misky, zalejeme citrónovou šťavou a posypeme dvoma lyžicami cukru.

Do misky si rozklepneme vajíčka, pridáme cukor a šľaháme do peny. Počas šľahania pridáme aj citrónovú kôru. Zašľaháme olej a postupne po lyžiciach zašľahávame aj múku.

Keď zašľaháme asi polovicu múky, prilejeme mlieko a pokračujeme s múkou. Nakoniec zašľaháme ešte kypriaci prášok do pečiva. Teraz do cesta primiešame polovicu jabĺk.

Cesto nalejeme na plech pokrytý papierom na pečenie. Povrch uhladíme a navrstvíme kôpky džemu.

Následne naukladáme druhú polovicu jabĺk, posypeme kryštálovým cukrom a dáme piecť do predhriatej rúry na 180 °C. Pečieme približne 25 – 30 minút. Pomocou špajdle alebo špáradla vyskúšame, či je cesto dobre upečené a koláč vyberieme. Odstránime papier na pečenie.

Koláč necháme trochu vychladnúť a posypeme práškovým cukrom. Nakrájame ho a môžeme podávať. Prajeme dobrú chuť!

 

 

Foto: youtube
Foto: youtube
Foto: youtube
Foto: youtube
Foto: youtube
Foto: youtube
Foto: youtube
Témy:


Pridajte svoj komentár