plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jablkový blesk s čokoládou a kyslou smotanou: Za 15 minút pripravený najleší koláčik z jabĺk. Úžasne šťavnatý!

Tento koláč je nielen vynikajúci, ale aj skutočne jednoduchý na prípravu. zvládne ho naozaj každý. Na odmeranie surovín používame hrnček s objemom 2 dl.

Tento koláč je nielen vynikajúci, ale aj skutočne jednoduchý na prípravu. zvládne ho naozaj každý.

 

 

Na odmeranie surovín používame hrnček s objemom 2 dl.

Koláčik je veľmi jednoduchý na prípravu a veľmi šťavnatý.

Potrebujeme:

4-5 ks veľkých jabĺk

2,5 hrnček polohrubej múky

 

 

1 hrnček kr. cukru

1 hrnček vlažného mlieka

½ hrnček oleja

2 vajcia

2 lyžičky škorice

2 lyžice kakaa

1 vanilínový cukor

1 lyžička sódy bikarbóny

1 prášok do pečiva

Ďalej:

 

 

džem – najlepšie kyselkavý

Poleva:

kyslá smotana

čokoláda

Postup:

Jablká očistíme, nastrúhame nahrubo (cca 700g).

V miske zmiešame všetky suroviny na cesto:

 

 

preosiatu muku, cukor, mlieko, olej, vajcia, škoricu, kakao (nemusíme), sódu bikarbónu a prášok do pečiva.

Pridáme aj jablká.

Cesto dôkladne premiešame.

Väčší plech (cca30x40) si vystelieme papierom na pečenie.

 

 

Vylejeme cesto a pečieme pri teplote 180 ° C približne 30 minút.

Ak máme menší plech, koláčik bude vyšší, pečieme dlhšie pri nižšej teplote 170 ° C, aby sa prepiekol.

Po upečení ho potrieme ľubovoľným džemom.

 

 

Nakoniec polejeme čokoládovou polevou.

Ja ju robím tak, že čokoládu nechám rozpustiť s kyslou smotanou.

 

 

Môžete ale samozrejme použiť recept, ktorý máte radi.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes