Tento koláč je nielen vynikajúci, ale aj skutočne jednoduchý na prípravu. zvládne ho naozaj každý.
Na odmeranie surovín používame hrnček s objemom 2 dl.
Koláčik je veľmi jednoduchý na prípravu a veľmi šťavnatý.
Potrebujeme:
4-5 ks veľkých jabĺk
2,5 hrnček polohrubej múky
1 hrnček kr. cukru
1 hrnček vlažného mlieka
½ hrnček oleja
2 vajcia
2 lyžičky škorice
2 lyžice kakaa
1 vanilínový cukor
1 lyžička sódy bikarbóny
1 prášok do pečiva
Ďalej:
džem – najlepšie kyselkavý
Poleva:
kyslá smotana
čokoláda
Postup:
Jablká očistíme, nastrúhame nahrubo (cca 700g).
V miske zmiešame všetky suroviny na cesto:
preosiatu muku, cukor, mlieko, olej, vajcia, škoricu, kakao (nemusíme), sódu bikarbónu a prášok do pečiva.
Pridáme aj jablká.
Cesto dôkladne premiešame.
Väčší plech (cca30x40) si vystelieme papierom na pečenie.
Vylejeme cesto a pečieme pri teplote 180 ° C približne 30 minút.
Ak máme menší plech, koláčik bude vyšší, pečieme dlhšie pri nižšej teplote 170 ° C, aby sa prepiekol.
Po upečení ho potrieme ľubovoľným džemom.
Nakoniec polejeme čokoládovou polevou.
Ja ju robím tak, že čokoládu nechám rozpustiť s kyslou smotanou.
Môžete ale samozrejme použiť recept, ktorý máte radi.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)