Z 2 vajec, 3 jabĺk a pudingu som upiekla ten najchutnejší koláč pod slnkom: Tu je recept!

Vynikajúci jablkový koláčik, ktorý môžete pripraviť ako voňavý perník, alebo šťavnatý a nesmierne chutný jablkový koláč.

Poleva z ľadových gaštanov dotiahne dezert do dokonaosti.

Potrebujeme:

2 jablká

3 vajcia

350 g polohrubej múky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

150 g cukru

1 vanilkový cukor

100-120 ml mlieka

100 ml oleja

3 lyžice kakaa

1 lyžica kakaového pudingu

1 lyžica majonézy

1 prášok do perníka

nie plná lyžička perníkového korenia

poleva:

100 g čokolády na varenie

1 Ľadové gaštany

1 lyžice kyslej smotany

kúsok masla

Postup:

Poznámka: Ak nahradíte prášok do perníka obyčajným práškom do pečiva máte rovnako fantastický jablkový koláč.

Namiesto perníkového korenia môžete pridať viac kakaa, prípadne škoricu.

Zmiešame múku s cukrami, kakaom, práškom, korením a pudingom.

Pridáme nahrubo nastrúhané jablká, vajcia, mlieko, olej a majonézu.

Všetko dôkladne premiešame a vlejeme na plech s papierom na pečenie (26×36 cm).

Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 190 st. asi 25-30 minút.

Prepečenosť skúšame špajlou.

Mezitým rozpustíme nad parou čokolády s maslom.

Do rozpustenej čokolády primiešame smotanu.

Koláč necháme vychladnúť.

Polevu rozotrieme na vrch a necháme stuhnúť.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay