Ak máte málo času, skúste tento koláč: Šťavnatý JABLKÁČ s chuťou karamelu – robota na 5 minút, pečie sa 30 minút!

2529 0

Toto je jeden vynikajúci jablkový koláčik, pripravíte ho za minútku a za pol hodinku pečenia máte parádnu pochúťku ku kávičke.

Recept sme našli na youtube.

Potrebujeme:

4 jablká

2 lyžice citrónovej šťavy

3 vajcia

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

120 g kr. cukru + polievková lyžica vanilkového cukru

100 ml mlieka

80 ml oleja

220 g hl. múky

Vrecko prášku do pečiva

štipka soli

Na plech:

maslo

krupicový cukor

Postup:

4 jablká zbavíme šupky a jadrovníka, nakrájame na plátky.

Posypeme citrónovou šťavou a necháme chvíľu bokom, kým pripravíme cesto.

Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny.

Pridáme mlieko, olej a premiešame.

Nakoniec do zmesi preosejeme múku s práškom do pečiva, pridáme štipku soli a vyšľaháme jednotné cesto.

Plech s rozmermi 24×32 cm vymastíme vrstvou masla a posypeme cukrom – vďaka tomu jablká počas pečenia skaramelizujú a koláčik bude mať jemnú karamelovú chuť.

Rozložíme plátky jabĺk a zalejeme cestom.

Pečieme pri 30 až 35 minút pri teplote 170 ° C.

Upečený koláč necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.

Môžete si ho vychutnať jednoducho tak, ako je alebo pridať napríklad džem!

 

Témy:


Pridajte svoj komentár