Jablkový koláč na spôsob luxusnej Sacher torty: Kto ochutnal neveril, že tá piškóta je z obyčajných jabĺk!

Tento recept je vynikajúci – vďaka jablkám je cesto veľmi šťavnaté a chutné.

 

 

V lete môžete pokojne namiesto jabĺk pridať cuketu, v ceste ju vôbec nebudete poznať.

Potrebujeme:

250 g hladkej múky

300 g cukor kryštál

300 g jemne nastrúhaných jabĺk

100 g rozpusteného masla

40 g kakaa

1 prášok do pečiva

3 vajcia

ríbezľový lekvár alebo višňová marmeláda

Ďalej:

 

 

čokoládová poleva

vlašské orechy na ozdobu + hrozienka v rume do cesta (voliteľné)

Postup:

Jablká si ošúpeme a nastrúhame.

Tuk, cukor a vajcia dôkladne ušľaháme.

 

 

Do zmesi po lyžičkách vmiešame múku preosiatu s práškom do pečiva.

Zamiešame aj kakao.

Potom do cesta opatrne pridávame strúhané jablká.

 

 

Všetko nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy (priemer 24 cm).

Pečieme v stredne vyhriatej rúre.

Ja som piekla pri teplote 155 stupňov cca 40 minút.

 

 

Skúšku či je torta pečený robíme špajlou.

Ak korpus pečený je, vyklopíme ho a necháme vychladnúť.

Potom tortu rozkrojíme a potrieme marmeládou.

 

 

Povrch polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme vlašskými orechmi, alebo mandľami.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Dnes najobľúbenejšie