Jablkový koláč na spôsob luxusnej Sacher torty: Kto ochutnal neveril, že tá piškóta je z obyčajných jabĺk!

Tento recept je vynikajúci – vďaka jablkám je cesto veľmi šťavnaté a chutné, v lete môžete pokojne namiesto jabĺk pridať cuketu, v ceste ju vôbec nebudete poznať.

Potrebujeme:

250 g hladkej múky

300 g cukor kryštál

300 g jemne nastrúhaných jabĺk

100 g rozpusteného masla

40 g kakaa

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 prášok do pečiva

3 vajcia

ríbezľový lekvár alebo višňová marmeláda

čokoládová poleva

vlašské orechy na ozdobu + hrozienka v rume do cesta (voliteľné)

Postup:

Tuk, cukor a vajcia dôkladne ušľaháme.

Do zmesi po lyžičkách vmiešame múku preosiatu s práškom do pečiva a kakaom.

Potom do cesta opatrne pridávame strúhané jablká.

Všetko nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy (priemer 24 cm) a pečieme v stredne vyhriatej rúre (ja som piekla pri teplote 155 stupňov) cca 40 minút. Skúšku či je torta pečený robíme špajlou. Ak korpus pečený je, vyklopíme ho a necháme vychladnúť.

Potom tortu rozkrojíme a potrieme marmeládou.

Povrch polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme vlašskými orechmi, alebo mandľami.