Žiadne miesenie, žiadne vaľkanie! SUPER jemný jablkový koláč bez váhy a odmerky!

Vynikajúci recept na jablkový koláč so super jednoduchou prípravou.

 

 

Skúste ho, zaručene sa vám vydarí.

Je bez vaľkania a bez miesenia a chutí absolútne luxusne.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Tento recept je v našej rodine ten najobľúbenejší a rada sa oň s vami podelím.

Potrebujeme:

Cesto:

12 lyžíc hladkej múky

12 lyžíc kr. cukru

12 lyžíc oleja

12 lyžíc mlieka

3 vajcia

1/2 bal. kypriaci prášok do pečiva

Ďalej:

 

 

1 kg jablká

1 balíček škoricový cukor

1/2 dl rum

Hrsť hrozienok

Na posypanie:

práškový cukor

Plech s rozmermi 20×30

Postup:

Plnka:

Najskôr si pripravíme hrozienka, aby mali lepšiu chuť.

Namočíme ich na pár minút v rume.

 

 

Jablká očistíme a nastrúhame.

Potom pridáme v rume namočené hrozienka, škoricový cukor a dáme na panvicu.

Krátko podusíme.

 

 

Cesto:

Vajcia vymiešame s cukrom.

Pridáme olej a mlieko – dobre premiešame.

 

 

Všetko dobre vyšľaháme.

Nakoniec preosiatu múku, prášok do pečiva a zľahka ešte premiešame.

Plech vymastíme, alebo vystelieme papierom na pečenie.

 

 

Rúru predhrejeme na 180 stupňov.

Polovicu cesta vylejeme na plech a dáme piecť.

Keď je pečenie zhruba v polovici, plech vyberieme.

 

 

Navrstvíme podusené jablká a na ne vylejeme druhú polovicu cesta.

Vrátime späť do rúry.

Pečieme aby bol vrch koláčika zlatistý.

 

 

Necháme vychladnúť, poprášime práškovým cukor a podávame.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels