Vynikajúci recept na jablkový koláč so super jednoduchou prípravou.
Skúste ho, zaručene sa vám vydarí.
Je bez vaľkania a bez miesenia a chutí absolútne luxusne.
Tento recept je v našej rodine ten najobľúbenejší a rada sa oň s vami podelím.
Potrebujeme:
Cesto:
12 lyžíc hladkej múky
12 lyžíc kr. cukru
12 lyžíc oleja
12 lyžíc mlieka
3 vajcia
1/2 bal. kypriaci prášok do pečiva
Ďalej:
1 kg jablká
1 balíček škoricový cukor
1/2 dl rum
Hrsť hrozienok
Na posypanie:
práškový cukor
Plech s rozmermi 20×30
Postup:
Plnka:
Najskôr si pripravíme hrozienka, aby mali lepšiu chuť.
Namočíme ich na pár minút v rume.
Jablká očistíme a nastrúhame.
Potom pridáme v rume namočené hrozienka, škoricový cukor a dáme na panvicu.
Krátko podusíme.
Cesto:
Vajcia vymiešame s cukrom.
Pridáme olej a mlieko – dobre premiešame.
Všetko dobre vyšľaháme.
Nakoniec preosiatu múku, prášok do pečiva a zľahka ešte premiešame.
Plech vymastíme, alebo vystelieme papierom na pečenie.
Rúru predhrejeme na 180 stupňov.
Polovicu cesta vylejeme na plech a dáme piecť.
Keď je pečenie zhruba v polovici, plech vyberieme.
Navrstvíme podusené jablká a na ne vylejeme druhú polovicu cesta.
Vrátime späť do rúry.
Pečieme aby bol vrch koláčika zlatistý.
Necháme vychladnúť, poprášime práškovým cukor a podávame.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)