plny-hrniec_transparent_negativ.png

BABIE LETO: Najjednoduchší jablkový koláč, ktorý sa topí v ústach!

Neuveriteľne chutný a rýchly jablkový koláč. 

Využite jabĺčka z vlastnej úrody a nešetrite nimi.

Koláčik je šťavnatý a úplne sa topí v ústach.

 

 

Postupujte podľa receptu z YouTube kanála Lecker mit Kristy.

Potrebujeme:

3 vajcia

150 g kryštálového cukru

1 ČL vanilkového extraktu

štipku soli

100 g masla

 

 

100 g bieleho jogurtu

240 g hladkej múky

2 ČL prášku do pečiva

4 jablká

 

 

1/2 citróna

tortovú formu

marhuľový džem na potretie

Postup:

Do misky si rozbijeme vajcia.

 

 

Pridáme kryštálový cukor, vanilkový extrakt, štipku soli a všetko spolu premiešame metličkou.

Maslo si rozpustíme a pridáme do hlavnej zmesi.

Pridáme jogurt a všetko dobre premiešame.

 

 

Múku si zmiešame s práškom do pečiva a preosejeme do tekutej zmesi. 

Miešame metličkou kým nie je zmes krásne krémová. 

Jablká si ošúpeme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na približne rovnaké kúsky. 

 

 

Pokrájané jabĺčka si pokvapkáme citrónovou šťavou, aby nezhnedli.

Rukami premiešame a 2/3 jabĺk pridáme do cesta. 

Formu si vymastíme maslom a nalejeme do nej pripravenú hmotu. 

Rovnomerne rozotrieme a navrch poukladáme zvyšné jablká. 

 

 

Formou párkrát poklepeme o stôl, aby sa jablká „usadili“ a vložíme do vyhriatej rúry na 180 °C. 

Pečieme 40 minút, potom odstránime obvodovú časť formy a vrch potrieme marhuľovým džemom. 

Hotovo.

Koláčik nakrájame a môžeme podávať.

 

 

Celý postup si môžete pozrieť v priloženom videu.

Dobrú chuť!

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes