plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jablkový blesk za 5 minút: Úžasne jemný a lahodný koláč z 1 misky, žiadna robota a výsledok fantastický!

Príprava je mimoriadne jednoduchá, piškóta je taká jemná, že sa jednoducho roztopí v ústach! Uložte si recept na tento vynikajúci koláč!

Príprava je mimoriadne jednoduchá, piškóta je taká jemná, že sa jednoducho roztopí v ústach!

 

 

Uložte si recept na tento vynikajúci koláč!

Všetko, čo musíte urobiť je zamiešať cesto lvareškou.

Potrebujeme:

5 vajec

200 g kr. cukru

 

 

250 g masla

350 g polohrubej múky (v originály je použitá hladká múka, ja som dala polohrubú)

1 bal.  prášku do pečiva

asi 1 kg jabĺk

Na posypanie:

práškový cukor

Postup:

Roztopte maslo.

Nechajte ho vychladnúť.

 

 

Očistite jablká a šupky.

Rozdeľte ich na štvrtiny a potom nakrájajte každú štvrtinu jablka na tenké plátky.

Vyšľahajte vajcia a cukor, kým sa cukor úplne nerozpustí.

 

 

Pridajte rozpustené a ochladené rozpustené maslo.

Rozmiešajte.

Postupne pridajte (v 2 dávkach) preosiatu múka s práškom do pečiva.

 

Foto: pixabay

 

Miešajte, kým zmes nebude hladká.

Pridajte jablká.

Dobre premiešajte.

 

 

Cesto rovnomerne navrstvite na štandardný plech na pečenie, naolejovaný alebo vystlaný papierom na pečenie.

 

 

Pečieme v predhriatej rúre 45 – 50 minút pri 180 ° C.

Skontrolujte, či je koláč pripravený pomocou špáradla.

Nechajte vychladnúť.

 

 

Potom  nakrájajte na štvorčeky a podávajte!

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes