Príprava je mimoriadne jednoduchá, piškóta je taká jemná, že sa jednoducho roztopí v ústach! Uložte si recept na tento vynikajúci koláč!
Potrebujeme:
5 vajec
200 g kr. cukru
250 g masla
350 g polohrubej múky (v originály je použitá hladká múka, ja som dala polohrubú)
1 bal. prášku do pečiva
asi 1 kg jabĺk
Postup:
Roztopte maslo. Nechajte ho vychladnúť.
Očistite jablká a šupky. Rozdeľte ich na štvrtiny a potom nakrájajte každú štvrtinu jablka na tenké plátky.
Vyšľahajte vajcia a cukor, kým sa cukor úplne nerozpustí.
Pridajte rozpustené a ochladené rozpustené maslo. Rozmiešajte.
Postupne pridajte (v 2 dávkach) preosiatu múka s práškom do pečiva. Miešajte, kým zmes nebude hladká.
Pridajte jablká. Dobre premiešajte.
Cesto rovnomerne navrstvite na štandardný plech na pečenie, naolejovaný alebo vystlaný papierom na pečenie.
Pečieme v predhriatej rúre 45 – 50 minút pri 180 ° C. Skontrolujte, či je koláč pripravený pomocou špáradla.
Nechajte vychladnúť.
Potom ju nakrájajte na štvorčeky a podávajte!
Prajeme vám dobrú chuť! :-)