Jablkový blesk za 5 minút: Úžasne jemný a lahodný koláč z 1 misky, žiadna robota a výsledok fantastický!

Príprava je mimoriadne jednoduchá, piškóta je taká jemná, že sa jednoducho roztopí v ústach! Uložte si recept na tento vynikajúci koláč!

Príprava je mimoriadne jednoduchá, piškóta je taká jemná, že sa jednoducho roztopí v ústach! Uložte si recept na tento vynikajúci koláč!

Potrebujeme:

5 vajec

200 g kr. cukru

250 g masla

350 g polohrubej múky (v originály je použitá hladká múka, ja som dala polohrubú)

1 bal.  prášku do pečiva

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

asi 1 kg jabĺk

Postup:

Roztopte maslo. Nechajte ho vychladnúť.

Očistite jablká a šupky. Rozdeľte ich na štvrtiny a potom nakrájajte každú štvrtinu jablka na tenké plátky.

Vyšľahajte vajcia a cukor, kým sa cukor úplne nerozpustí.

Pridajte rozpustené a ochladené rozpustené maslo. Rozmiešajte.

Postupne pridajte (v 2 dávkach) preosiatu múka s práškom do pečiva. Miešajte, kým zmes nebude hladká.

Pridajte jablká. Dobre premiešajte.

Cesto rovnomerne navrstvite na štandardný plech na pečenie, naolejovaný alebo vystlaný papierom na pečenie.

Pečieme v predhriatej rúre 45 – 50 minút pri 180 ° C. Skontrolujte, či je koláč pripravený pomocou špáradla.

Nechajte vychladnúť.

Potom ju nakrájajte na štvorčeky a podávajte!

Prajeme vám dobrú chuť! :-)