Jablkový blesk s čokoládou a kyslou smotanou: Úžasne šťavnatý koláč z hrnčeka, pripravený za 15 minút – najleší dezert z jabĺk!

Tento koláč je nielen vynikajúci, ale aj skutočne jednoduchý na prípravu. zvládne ho naozaj každý. Na odmeranie surovín používame hrnček s objemom 2 dl.

Tento koláč je nielen vynikajúci, ale aj skutočne jednoduchý na prípravu. zvládne ho naozaj každý. Na odmeranie surovín používame hrnček s objemom 2 dl.

Potrebujeme:

4-5 ks veľkých jabĺk

2,5 hrnček polohrubej múky

1 hrnček kr. cukru

1 hrnček vlažného mlieka

½ hrnček oleja

...

2 vajcia

2 lyžičky škorice

2 lyžice kakaa

1 vanilínový cukor

1 lyžička sódy bikarbóny

1 prášok do pečiva

džem, kyslá smotana a čokoláda

Postup:

Jablká očistíme, nastrúhame nahrubo (cca 700g).

V miske zmiešame všetky suroviny: muku, cukor, mlieko, olej, vajcia, škoricou, kakao (nemusíme), sódu bikarbónu, prášok do pečiva.

Pridáme aj jablká a spojíme.

Väčší plech (cca30x40) si vystelieme papierom na pečenie,.

Vylejeme cesto a pečieme pri teplote 180 ° C.

Čas pečenia je približne 30 minút.

Ak máme menší plech, koláčik bude vyšší, pečieme dlhšie pri nižšej teplote 170 ° C, aby sa prepiekol.

Po upečení ho potrieme ľubovoľným džemom.

Polejeme rozpustenou čokoládou zmiešanou s kyslou smotanou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)