Tento koláč je nielen vynikajúci, ale aj skutočne jednoduchý na prípravu. zvládne ho naozaj každý. Na odmeranie surovín používame hrnček s objemom 2 dl.
Potrebujeme:
4-5 ks veľkých jabĺk
2,5 hrnček polohrubej múky
1 hrnček kr. cukru
1 hrnček vlažného mlieka
½ hrnček oleja
2 vajcia
2 lyžičky škorice
2 lyžice kakaa
1 vanilínový cukor
1 lyžička sódy bikarbóny
1 prášok do pečiva
džem, kyslá smotana a čokoláda
Postup:
Jablká očistíme, nastrúhame nahrubo (cca 700g). V miske zmiešame všetky suroviny: muku, cukor, mlieko, olej, vajcia, škoricou, kakao (nemusíme), sódu bikarbónu, prášok do pečiva. Pridáme aj jablká a spojíme. Väčší plech (cca30x40) si vystelieme papierom na pečenie, vylejeme cesto a pečieme pri teplote 180 ° C približne 30 minút. Ak máme menší plech, koláčik bude vyšší, pečieme dlhšie pri nižšej teplote 170 ° C, aby sa prepiekol.
Po upečení ho potrieme ľubovoľným džemom a polejeme rozpustenou čokoládou zmiešanou s kyslou smotanou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)