Jablkovovo-škoricový koláč pre zaneprázdnených: Chuť výborná a príprava vám zaberie len pár minút!

Tento jednoduchý recept je vhodný na príležitosti, kedy sa k vám chystajú hostia, no vy viete, že už nemáte veľa času. Chcete si pripraviť niečo rýchle a chutne? Ste na správnom mieste!

Všetko, čo budete potrebovať, nájdete doma.

Ingrediencie na cesto

  • 4 vajíčka
  • 200 g cukru
  • 250 g jogurtu
  • 9 polievkových lyžíc rastlinného oleja
  • 320 g múky
  • 1 balenie prášku na pečenie

Ingrediencie na plnku

  • 1 kg jabĺk
  • 3 polievkové lyžice rastlinného oleja
  • 3 polievkové lyžice krupice
  • 200 g cukru (môžete dať viac alebo aj menej – podľa vašich preferencií)
  • 1 čajová lyžička škorice

Postup

  1. Rozšľahajte si vajcia s cukrom, kým sa cukor celkom nerozpustí.
  2. Pridajte olej a jogurt, potom aj múku spolu s práškom na pečenie.
  3. Vytvorené cesto si rozdeľte na dve rovnaké polovice.
  4. Jednu časť vložte do formy na pečenie s rozmermi 25×35 cm. Dajte ju do rúry predhriatej na 190 stupňov a nechajte piecť približne 10 minút.
  5. Počas toho si nastrúhajte jablká, posypte ich cukrom, krupicou a škoricou.
  6. Vyberte formu z rúry, jablká rovnomerne naneste na takmer pripravené cesto. Druhú časť cesta položte na vrch jablkovej plnky.
  7. Nechajte piecť, kým koláč nenadobudne hnedastú farbu.
  8. Hotový koláč posypte práškovým cukrom, nechajte vychladnúť a môžete servírovať!

Vychutnajte si tento lahodný koláč s rodinou a priateľmi.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Prajeme vám dobrú chuť!