plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jablkovo – škoricový koláč s ovsenými vločkami

Výnimočne chutný koláčik z celozrnnej múky, vločiek, masla a voňavej škorice. Pripravte si zravšu verziu obľúbeného jablkového dezertu, ktorú hravo zvládne pripraviť aj začiatočník. Je to skutočne jednoduché!

Potrebujeme:

3 jablká

200 g celozrnnej pšeničnej múky

1 šálku ovsených vločiek

125 g rozpusteného masla

1 vajce

2 lyžice mlieka

1 bal. prášku do pečiva

Škoricu mletú

1 bal. vanilkového cukru (príp. 1/2 lyžičky vanilkového extraktu)

Štipku soli

100 g hnedého cukru (pre ešte zdravšiu verziu zvolíme med)

Postup:

Formu na pečenie vystelieme papierom na pečenie a vložíme do chladničky.

Vo väčšej miske zmiešame múku, vanilkový aj hnedý cukor, prášok do pečiva, soľ, škoricu a ovsené vločky.

V inej miske zmiešame maslo s mliekom a rozšľahaným vajíčkom. Potom obe hmoty spojíme a vypracujeme homogénne cesto.

Cesto rozdelíme na dve polovice. Jednu navrstvíme na dno formy a vložíme späť do chladničky. Rovnako dáme do chladničky aj druhú polovicu cesta.

Jablká ošúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame na tenšie plátky (môžeme pokvapkať citrónom). Plátky jabĺk uložíme na cesto a prikryjeme druhou polovicou cesta.

Koláč vložíme do vyhriatej rúry, kde pri teplote 180 stupňov pečieme približne 25-30 minút.

Hotový koláč necháme chvíľu vychladnúť a môžeme podávať posypaný práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: chefcook

 

Najlepšie recepty na dnes