plny-hrniec_transparent_negativ.png

Delikátne Talianske rožteky bez kysnutia: Sladká dobrota, ktorú miluje celá rodina!

Pripravte si tieto lahodné jablkovo-škoricové rožteky a budete sa zalizovať.

Sú krehké, voňavé a skvele sa hodia k čaju, aj ku káve.

Príprava je veľmi jednoduchá!

 

 

Postupujte podľa tohto receptu z youtube kanála Ricette dolce facili.

Potrebujeme:

Na plnku:

2 jablká

1 vajce

2 PL kryštálového cukru

škoricu podľa chuti

1 PL masla

1 PL medu

Na cesto:

50 g kryštálového cukru

štipku soli

vanilkový cukor

1 vajce

2 PL mlieka

50 g rozpusteného masla

4 g prášku do pečiva

230 g hladkej múky

Postup:

Jablká si očistíme od šupy, aj jadrovníkov.

Nastrúhame ich na hrubom strúhadle.

 

 

Potom ich preložíme na panvicu.

Posypeme cukrom, škoricou a pridáme maslo.

Opekáme na miernom ohni, pričom všetky suroviny premiešame.

 

 

Dochutíme medom.

Keď sa odparí prebytočná voda, preložíme jablká na tanier.

 

 

Necháme vychladnúť a medzitým si pripravíme cesto.

Do väčšej misy nasypeme cukor.

Pridáme štipku soli, vanilkový cukor, vajce a mlieko.

Zalejeme rozpusteným maslom.

 

 

Po častiach zapracujeme múku zmiešanú s práškom do pečiva.

Cesto si vyvaľkáme na placku.

Nakrájame na 8 približne rovnakých trojuholníkov a na každom urobíme 3 zárezy.

 

 

Na každý trojuholník navrstvíme jablkovú plnku.

Zrolujeme a vytvarujeme rožky. 

Ukladáme na plech pokrytý papierom na pečenie.

Vložíme do predhriatej rúry pri teplote 190 °C.

Pečieme 15 – 20 minút. 

 

 

Hotové rožky môžeme posypať práškovým cukrom. 

Dobrú chuť!

Video návod:

 

https://youtu.be/w7Dwp0k6VXI

 

Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes