plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jablkovo-pudingový koláčik, ktorý je extra jemný: Nebíčko v papuľke!

Koláčik, ktorý je jemnejší a lahodnejší, ako akýkoľvek iný dezert.

Pripravte si rozprávkovo jednoduchý a lahodný jablkový koláč podľa receptu nižšie.

Stačí len nakrájať jablká a zaliať touto pudingovou zmesou.

Keď ho dáte na stôl, nikto mu neodolá.

 

 

Postupujte podľa tohto receptu z portálu przyslijprzepis.

Zdá sa, že jablká sa hodia ku každému koláču.

Môžete ich napríklad zmiešať s cukrom a veľkým množstvom škorice, potom ich poukladať na tenký, krehký základ, posypať mrveničkou a upiecť.

Dnes však pre vás máme iný recept.

Tajomstvom jeho brilantnej chuti a konzistencie je puding, ktorý sa do zmesi pridáva počas prípravy.

 

 

Stačí ním zaliať jablká ochutené cukrom a škoricou, vložiť do rúry a je to hotové.

Za necelú hodinu máte voňavý, jemný koláč.

Výborne bude chutiť podávaný (samozrejme teplý) s kopčekom vanilkovej zmrzliny a šľahačkou.

 

 

Potrebujeme:

5-6 veľkých jabĺk

2 šálky hladkej múky

1 a 1/2 šálky práškového cukru

1/2 šálky rozpusteného a vychladnutého masla

 

 

1/2 šálky mlieka

2 vajcia

1 balenie vanilkového pudingu + 2 PL kryštálového cukru

1 plochá polievková lyžica škorice

 

 

1 plochá lyžica prášku do pečiva

1 čajová lyžička vanilkového extraktu

Postup:

Jablká si ošúpeme a nakrájame na kocky.

 

 

Pripravené jablká nasypeme do misy, posypeme cukrom a pridáme škoricu, aj vanilkový extrakt.

Dôkladne premiešame.

Plech alebo formu na pečenie vymastíme maslom a vysypeme strúhankou.

 

 

Namiesto toho môžete použiť aj papier na pečenie.

Spodok pekáča vystelieme pripravenými jablkami.

Potom si do veľkej misy nasypeme múku, prášok do pečiva a pudingový prášok.

 

 

Pridáme cukor, prilejeme rozpustené a vychladnuté maslo, potom mlieko a vajcia.

Mixérom šľaháme všetko niekoľko minút, kým nebude zmes hladká a jednotná.

Ak je cesto príliš husté, pridajte viac mlieka.

 

 

Ak je príliš riedke, pridajte trochu múky.

Vypracované cesto vylejeme do formy na jablká.

Formu môžete zľahka poklepať o pult, aby zmes dokonale zakryla ovocie.

Plech vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme asi 45 minút.

 

 

Dobrú chuť!

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes