plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jablkovo-pudingový koláč: Takýto lahodný dezert ste ešte nejedli!

Chrumkavý, krémový jablkový koláč, ktorý budete pripravovať takmer každý deň.

Koláčik, ktorý vám rozvonia celý byt a naženie slinky do úst.

 

 

Výnimočný recept na úžasný jablkovo-pudingový koláč z youtube kanále Koch mal nach.

Potrebujeme:

Na cesto:

160 g hladkej múky

1 ČL prášku do pečiva

60 g kryštálového cukru

100 g masla

1 žĺtok

4-5 jabĺk (podľa veľkosti)

škoricu

Na plnku:

100 g kyslej smotany

250 g tvarohu

150 g creme fraiche alebo bieleho smotanového jogurtu

50 g kryštálového cukru

1 balenie vanilkového pudingu v prášku (37 g)

2 vajcia

1 bielok

Na posyp:

30 g masla

30 g kryštálového cukru

60 g hladkej múky

1 balenie vanilkového cukru (8 g)

trochu prášku do pečiva

Postup:

Do misky pridáme zmäknuté maslo, cukor, žĺtok a mixérom vyšľaháme krém.

Počas šľahania pridáme múku s práškom do pečiva.

 

 

Po vyšľahaní vytvarujeme z cesta guľu.

Vložíme ho na 30 minút do chladničky.

Potom cesto rozvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske.

 

 

Cesto vložíme do formy na pečenie, zarovnáme ho a vytvarujeme okraje.

Do misky pridáme maslo, cukor, vanilkový cukor, múku, prášok do pečiva a mixérom šľaháme, kým nevznikne drobivé cesto.

 

 

Do väčšej misky pridáme tvaroh, smotanu, creme fraiche, cukor, vajcia, bielok, puding a mixérom vyšľaháme krém.

Jablká ošúpeme, nakrájame na plátky a poukladáme na cesto.

 

Potom jablká posypeme škoricou.

Na jablká nanesieme plnku a rozotrieme ju po celej ploche.

 

 

Na krém nasypeme mrveničku a rukou ju trochu potlačíme.

Formu vložíme do predhriatej rúry (horný a spodný ohrev) na 180°C a pečieme asi 1 hodinu.

 

 

Po upečení vrch posypeme práškovým cukrom a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes