plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jablkovo-pudingové kocky

Jablkový koláčik s vanilkovým krémom a vláčnym cestom. Dobrota, ktorá vás skvele naladí na pohodový víkend.

Šťavnatý koláčik z jabĺk, vanilkového krému a nadýchaného cesta. Odštartujte víkend sladkou domácou pochúťkou.

Potrebujeme:

4 vajcia

200 g hladkej múky

180 g roztopeného masla (príp. margarínu)

150 g kryštálového cukru

2 bal. vanilkového cukru

2 lyžičky prášku do pečiva

2 lyžice kakaa

3 jablká

3 lyžice citrónovej šťavy

Krém:

2 vanilkové pudingy

700 ml mlieka

5 lyžíc kryštálového cukru

½ lyžičky mletej škorice

Postup:

Jablká ošúpeme, umyjeme a nakrájame na kocky. Pokvapkáme citrónovou šťavou a posypeme lyžicou cukru.

V miske rozšľaháme metličkou vajcia, pridáme rozpustené maslo, oba druhy cukru, múku a prášok do pečiva. Cesto rozdelíme na dve časti a do jednej pridáme kakao a 2-3 lyžice mlieka.

Z cukru, pudingového prášku a mlieka uvaríme puding, do ktorého pridáme mletú škoricu. Necháme chvíľu vychladnúť.

Pripravíme si plech s rozmermi 20×30 cm a nalejeme doň cesto bez kakaa.

Na cesto uložíme kocky jabĺk a navrstvíme puding.

Na vrch navrstvíme kakaové cesto a takto pripravený koláč vložíme do rúry. Pečieme pri teplote 170 stupňov 40 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: coolinarika

Najlepšie recepty na dnes