Jablkovo-orechová lahôdka na plechu: Stačí zamiešať a poliať šľahačkou – tomu koláču nikto neodolá!

Vynikajúci koláčik podľa pani Moniky Š. (moniqueR), je veľmi vláčny, lahodný a iný, ako klasické jablkové dezerty. Určite skúste, u nás si získal veľkú popularitu.

Potrebujeme:

Piškóta:

200 g polohrubá múka

180 g kryštálový cukor

3 vajíčka

1dcl mlieka

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1dcl oleja

1 prášok do pečiva

2 PL kakaa

Posýpka:

5-6 väčších jabĺk

150 g vlašských orechov

Smotanová zálievka:

250 ml šľahačková smotana

2 vajíčka

80 g cukru,

1 vanilínový cukor

čokoládová poleva

Postup:

Vajíčka si vymiešame s cukrom a ostatnými prísadami na piškótu, vymiešame jednotné vláčne cesto ako na bublaninu. Vylejeme na plech vymastený a vysypaný múkou

Jabĺčka si očistíme, nastrúhame, orechy nasekám na menšie kúsky a obe prísady (jablká aj orechy) navrstvíme rovnomerne po celej ploche cesta.

Dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov asi tak na 15-20 minút.

Pripravíme si smotanovú zálievku: vymiešame vajíčka s cukrom a prilejeme smotanu a vymiešame. Keď koláčik v rúre stuhne, asi po tých 15-20 minútach, polejeme ho zmesou a dáme ešte dopiecť. Znížime teplotu na 180 stupňov a pečieme ešte asi 12-15 minút.

Upečený koláč ozdobíme polevou a keď vychladne, môžeme podávať. Koláč je ešte lepší na druhý deň, keď sa trochu odleží.