plny-hrniec_transparent_negativ.png

Vynikajúci koláč: Jablkovo-mandarínková perinka

Krehké tvarohové cesto ukrývajúce ovocné prekvapenie. Pripravte si fantastický ovocný koláčik!

Krehké tvarohové cesto ukrývajúce ovocné prekvapenie. Pripravte si fantastický ovocný koláčik!

Potrebujeme:

250 g hladkej múky – čím vlhkejší tvaroh, tým viacej múky musíme použiť

250 g masla

200 g tvarohu

2/3 šálky kryštálového cukru

1 bal. vanilkového cukru

1 lyžička prášku do pečiva

6 jabĺk

12 mesiačikov mandaríniek

Postup:

Cukor ušľaháme so zmäknutým maslom. Pridáme tvaroh a premiešame. Postupne pridáme múku, prášok do pečiva a vanilkový cukor. Vymiesime hladké nelepivé cesto. Cesto zabalíme do fólie  a vložíme na 30 minút do chladničky vychladiť.

Jablká umyjeme, ošúpeme, prekrojíme na polovice a jadro vyberieme.

Cesto rozdelíme na dve časti a každú rozvaľkáme na tenký plát. Prvý uložíme na dno plechu (20×30 cm) vystlaného papierom na pečenie. Na cesto uložíme polovice jabĺk do ktorých uložíme mesiačik mandarínky. Pospyeme škoricou a prípadne aj cukrom.

Druhý plát rozvaľkaného cesta uložíme na jablká, kraje zatlačíme a potrieme rozšľahaným žĺtkom. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 40-60 minút.

Hotový koláč posypeme práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk

Najlepšie recepty na dnes