plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jablkový koláč s krémom podľa Jamieho Olivera: Je naozaj výborný, recept si pýtala aj svokra – cesto ako pena!

Výborný recept podľa Jamieho Olivera. Tento koláčik som si trochu upravila, pretože do originálu má ísť mascarpone a tom som doma nemala, nahradila som jemným tvarohom.

Postup:

Na cesto:

  • 300 g masla
  • 230 g cukru
  • 6 vajec
  • 3 citróny
  • 300 g pšeničnej múky
  • 3 lyžičky prášku do pečiva

Jablková vrstva:

  • 1 kg jabĺk
  • 30 g hrozienok
  • 20 g masla
  • 1 lyžička škorice

Syrová vrstva:

  • 500 g tvarohu jemného, alebo mascarpone
  • 80 g cukru
  • 2 čajové lyžičky vanilkového cukru
  • 2 vajcia
  • 18 g vanilkového pudingu

ďalej:

  • práškový cukor na posypanie

Postup:

Postup:

  1. Pripravte jablká. Jablká umyte, ošúpte, nakrájajte na štvrtiny a vyrežte jadierka. Jablkové štvrtky nakrájajte na plátky.
  2. Maslo roztopte vo veľkom hrnci. Pridajte jablká a hrozienka. Duste, kým sú jablká mäkké, ale stále držia svoj tvar. Pridajte škoricu, jemne premiešajte a nechajte ju vychladnúť.
  3. Pripravíme piškótu. Odšťavíme 3 citróny.
  4. Zmäknuté maslo ušľahajte s cukrom na ľahkú, nadýchanú hmotu. Potom premiešajte pri najvyššej rýchlosti a pridávajte jedno vajcie po druhom. Potom postupne pridajte citrónovú šťavu.
  5. Nakoniec jemne primiešajte múku zmiešanú s práškom do pečiva.
  6. Spodok obdĺžnikovej formy 35×24 cm vyložte s papierom na pečenie. Do formy navrstvite viac ako polovicu cesta. Navrstvite studené jablká na koláč.
  7. Pripravte tvarohovú vrstvu. Dajte všetky ingrediencie do misy a krátko ich premiešajte, len aby ste zložky skombinovali. Navrstvite na jablká.
  8. Zvyšok cesta navrstvte na tvarohovú hmotu a zľahka po ňom prejdite lyžičkou. (Cesto sa počas pečenia zmieša).
  9. Pečieme v predhriatej rúre asi 45 minút  pri teplote 180 ° C. Nechajte vychladnúť vo forme.
  10. Cesto nechajte rozkrájať na kúsky. Môžete tiež posypať práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: domowe-wypieki 

Najlepšie recepty na dnes