plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jablkové tornádo s čokoládou a kyslou smotanou: Šťavnatý recept z hrnčeka, ktorý si zamilujete!

Tento koláč si zamilujete, jednoduchý a vo výsledku naozaj fantastický. Určite ho skúste a nebudete ľutovať.

Tento koláč inšpirovaný z youtube si zamilujete, jednoduchý a vo výsledku naozaj fantastický.

Určite ho skúste a nebudete ľutovať.

 

 

Ja som si ho upravila podľa vlastnej fantázie a výsledok všetkým chutil.

Jablká a čokoláda idú k sebe

Jablká sú sladké a šťavnaté, zatiaľ čo čokoláda je sladká a horká.

Tieto dve chute sa navzájom dopĺňajú a vytvárajú lahodnú kombináciu.

Jablká dodávajú čokoláde sviežosť a ľahkosť, zatiaľ čo čokoláda dodáva jablkám bohatú a hlbokú chuť.

Potrebujeme:

1 hrnček = 250 ml

5 ks jablko

2 a 1/2 hrnčeka polohrubá múka

1 hrnček kryštálový cukor

1 hrnček mlieko

1/2 hrnčeka rastlinný olej

 

 

2 ks vajcia

2 lyžičky škorice

2-3 lyžice kakao

1 bal. vanilkový cukor

1 lyžička jedlá soda

1 bal. prášok do pečiva

Na potretie:

podľa chuti džem

Na polevu:

2 kelímky kyslá smotana

2 bal. čokoláda

Na posypanie:

Strúhaná čokoláda

Postup:

Jablká očistíme a nastrúhame na hrubom strúhadle.

Pripravíme jednoduché cesto.

 

 

V miske len zmiešame všetky suroviny – múku, cukor, mlieko, olej, vajíčka, vanilku, škoricu, kakao, sódu bikarbónu a prášok do pečiva.

 

 

Pridáme nastrúhané jablká a všetko spolu premiešame.

Pripravené cesto nalejeme na plech s rozmermi 30×40 cm (dno sme vymastili olejom) a dáme piecť.

Pečieme pri teplote 180 stupňov asi pol hodinu – sledujeme.

Po upečení vrch potrieme džemom a na džem natrieme polevu z kyslej smotany a čokolády.

 

 

Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme mierne vychladnúť.

Po miernom vychladnutí ju zmiešame s kyslou smotanou.

 

 

Nakoniec posypeme strúhanou čoládou a môžeme ochutnať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes