Jablkové tornádo s čokoládou a kyslou smotanou: Šťavnatý recept z hrnčeka, ktorý si zamilujete!

Tento koláč si zamilujete, jednoduchý a vo výsledku naozaj fantastický. Určite ho skúste a nebudete ľutovať.

Tento koláč si zamilujete, jednoduchý a vo výsledku naozaj fantastický. Určite ho skúste a nebudete ľutovať.

Potrebujeme:

1 hrnček = 250 ml

5 ks jablko

2 a 1/2 hrnčeka polohrubá múka

1 hrnček kryštálový cukor

1 hrnček mlieko

...

1/2 hrnčeka rastlinný olej

2 ks vajcia

2 lyžičky škorice

2-3 lyžice kakao

1 bal. vanilkový cukor

1 lyžička jedlá soda

1 bal. prášok do pečiva

podľa chuti džem

2 kelímky kyslá smotana

2 bal. čokoláda

Postup:

Jablká očistíme a nastrúhame na hrubom strúhadle.

V miske zmiešame všetky suroviny – múku, cukor, mlieko, olej, vajíčka, vanilku, škoricu, kakao, sódu bikarbónu a prášok do pečiva.

Pridáme nastrúhané jablká a všetko spolu premiešame.

Pripravené cesto nalejeme na plech s rozmermi 30×40 cm (dno sme vymastili olejom) a dáme piecť.

Pečieme pri teplote 180 stupňov asi pol hodinu – sledujeme.

Po upečení vrch potrieme džemom a na džem natrieme polevu z kyslej smotany a čokolády.

Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme mierne vychladnúť.

Po miernom vychladnutí ju zmiešame s kyslou smotanou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)