Tento koláč si zamilujete, jednoduchý a vo výsledku naozaj fantastický. Určite ho skúste a nebudete ľutovať.
Potrebujeme:
1 hrnček = 250 ml
5 ks jablko
2 a 1/2 hrnčeka polohrubá múka
1 hrnček kryštálový cukor
1 hrnček mlieko
1/2 hrnčeka rastlinný olej
2 ks vajcia
2 lyžičky škorice
2-3 lyžice kakao
1 bal. vanilkový cukor
1 lyžička jedlá soda
1 bal. prášok do pečiva
podľa chuti džem
2 kelímky kyslá smotana
2 bal. čokoláda
Postup:
Jablká očistíme a nastrúhame na hrubom strúhadle.
V miske zmiešame všetky suroviny – múku, cukor, mlieko, olej, vajíčka, vanilku, škoricu, kakao, sódu bikarbónu a prášok do pečiva.
Pridáme nastrúhané jablká a všetko spolu premiešame.
Pripravené cesto nalejeme na plech s rozmermi 30×40 cm (dno sme vymastili olejom) a dáme piecť.
Pečieme pri teplote 180 stupňov asi pol hodinu – sledujeme.
Po upečení vrch potrieme džemom a na džem natrieme polevu z kyslej smotany a čokolády.
Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme mierne vychladnúť.
Po miernom vychladnutí ju zmiešame s kyslou smotanou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)