Voňavé a chutné jablkové slimáky s 2 jablkami bez masla: Výborný recept na sladkú dobrotu ku kávičke alebo k čaju!

Tieto jablkové slimáky podľa receptu z youtube vám rozvoňajú celú kuchyňu a potešia vaše chuťové poháriky. Výborná maškrta k čaju aj ku káve!

Potrebujeme:

270 g hladkej múky

2 jablká

8 g sušeného droždia

80 g kryštálového cukru

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 ČL soli

vanilkový cukor

1 vajce

100 ml teplého mlieka

1 žĺtok

trochu mlieka

džem

práškový cukor na posypanie

Postup:

Do misy si nasypeme preosiatu múku, do stredu urobíme jamku a nasypeme do nej sušené droždie. 

Následne pridáme aj cukor, soľ, vanilkový cukor a primiešame jedno vajíčko. 

Zalejeme teplým mliekom a vypracujeme kompaktné nelepivé cesto. 

Cesto prikryjeme potravinárskou fóliou, necháme kysnúť 40 minút.

Potom si ho preložíme na pomúčenú pracovnú dosku.

Cesto si vyvaľkáme, naukladáme naň na mesiačiky pokrájané jablká a zrolujeme do rolky. 

Na kraji cesto potrieme vodou, aby lepšie lepilo, rolku zlepíme a nakrájame na hrubšie kúsky. 

TIP: Ak chcete, môžete jablká postrúhať a navrstviť jemnú jablkovú hmotu – podľa chuti môžete pridať aj škoricu.

Slimáky naukladáme vedľa seba na plech, potrieme vyšľahaným žĺtkom s mliekom.

Pečieme pri teplote 180 °C asi 20 – 30 minút. 

Hotové slimáčiky potrieme vymiešaným jablkovým džemom a posypeme práškovým cukrom. 

Prajeme dobrú chuť!

 

 

 

Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Témy:


Pridajte svoj komentár