Máte doma naberačku? Toto tajomstvo na najjemnejšie a najjednoduchšie šišky pozná málokto!

Toto je najjednoduchší recept na šišky.

Nadýchané voňavé šišky určite potešia celú rodinu. U nás miznú z taniera kozmickou rýchlosťou.

 

 

Nenáročný recept z youtube kanála Hacer’in Lezzetleri na najjemnejšie jablkové šišky.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

1 vajce

2 PL kryštálového cukru

1 balenie sušeného droždia

200 ml mlieka

100 ml vody

2 jablká

6 PL rastlinného oleja

330 g hladkej múky

5 g vanilkového cukru

10 g prášku do pečiva

Postup:

Na začiatku ošúpme jablká, nakrájame ich a zbavíme jadierok.

Jablká vložíme do misy, pridáme vajce, cukor a rozšľaháme ručným mixérom na kašu.

 

 

Do zmesi potom pridáme olej a metličkou rozmiešame.

Ďalej počas miešania pridáme droždie, prášok do pečiva, teplé mlieko, teplú vodu, múku, vanilkový cukor a miešame, kým nevznikne cesto.

 

 

Misku prekryjeme fóliou a necháme 30 minút kysnúť.

Do panvice na sporáku nalejeme olej a počkáme, kým sa zohreje.

 

 

Naberačku namočíme do panvice, do polovice naberieme olej a druhou naberačkou do nej nalejeme cesto.

Na vrch cesta lyžicou nalievame olej, kým cesto nezhnedne a nenafúkne sa.

 

 

Potom šišku vyklopíme z naberačky do oleja a smažíme ju do hneda.

Vysmažené šišky ukladáme na tanier vystlaný servítkou.

 

 

Nakoniec posypeme šišky práškovým cukrom a môžeme ich servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

https://youtu.be/r5V983w1Bsg

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay