Toto je najjednoduchší recept na šišky.
Nadýchané voňavé šišky určite potešia celú rodinu. U nás miznú z taniera kozmickou rýchlosťou.
Nenáročný recept z youtube kanála Hacer’in Lezzetleri na najjemnejšie jablkové šišky.
Potrebujeme:
1 vajce
2 PL kryštálového cukru
1 balenie sušeného droždia
200 ml mlieka
100 ml vody
2 jablká
6 PL rastlinného oleja
330 g hladkej múky
5 g vanilkového cukru
10 g prášku do pečiva
Postup:
Na začiatku ošúpme jablká, nakrájame ich a zbavíme jadierok.
Jablká vložíme do misy, pridáme vajce, cukor a rozšľaháme ručným mixérom na kašu.
Do zmesi potom pridáme olej a metličkou rozmiešame.
Ďalej počas miešania pridáme droždie, prášok do pečiva, teplé mlieko, teplú vodu, múku, vanilkový cukor a miešame, kým nevznikne cesto.
Misku prekryjeme fóliou a necháme 30 minút kysnúť.
Do panvice na sporáku nalejeme olej a počkáme, kým sa zohreje.
Naberačku namočíme do panvice, do polovice naberieme olej a druhou naberačkou do nej nalejeme cesto.
Na vrch cesta lyžicou nalievame olej, kým cesto nezhnedne a nenafúkne sa.
Potom šišku vyklopíme z naberačky do oleja a smažíme ju do hneda.
Vysmažené šišky ukladáme na tanier vystlaný servítkou.
Nakoniec posypeme šišky práškovým cukrom a môžeme ich servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: